Zúgott a „mocskos Fidesz” Krúbi koncertjén Debrecenben, a Campus Fesztiválon

A zenész a Nagyerdőben is az égbe emelte, majd megcsókolta Orbán Viktor mását.
Krúbi - Campus Fesztivál 2023
Polgár Tóth Tamás

Július 20-án számos nagy név is fellépett a Nagyerdőben, több ezren voltak délután Azahriah, utána a Tankcsapda, 23 órától pedig Krúbi koncertjén is. Utóbbinak a Körút Nagyszínpad kicsinek bizonyult, a későn érkezők – hacsak nem tolakodtak előre – már semmit sem láthattak az előadóból, ugyanis csordultig megtelt a rendelkezésre álló tér. (Bő egy órával a koncert előtt a Campus szervezői az egész fesztiválra teltházat jelentettek.)

Krúbi Debrecenben is a július 7-én a Budapest Parkban már előadott Viktória Királynő Emlékkoncerttel lépett fel, a koreográfia is hasonló volt: az énekes-rapper előbb a királynővé maszkírozott Orbán Viktor (Viktória királynő) testőreként, majd gyilkosaként, végül pedig trónörökösként lépett a közönség elé. A budapesti koncertjéhez hasonlóan itt is elénekelte Az Oroszlánkirályból ismert Az élet az úr című dal NER-re adaptált verzióját, majd megcsókolta az előzetesen Szimbaként az égbe emelt Orbán Viktor bábut.

Néma csend helyett „mocskos Fidesz”

A korábbi fellépésétől eltérő jelenség volt a Campus Fesztiválon, hogy amikor a történet narrátora egy perc néma csendet kért Viktória királynő emlékére, akkor a debreceni közönség erőteljes „mocskos Fidesz” skandálásba kezdett, ahogy az a videónkban is hallható.

Másrészt Krúbi belefonta a Campus Fesztivált az Orbán, verd ki a Ferinek című dalába, amelyben két hete még a Budapest Park szerepelt.

„Így végül magam is a rendszer eltartottja lettem,
a pénzből nagyobb autót, meg nagyobb házat vettem.
A tömeg meg csak biztat, hogy meséljem a történetet.
Még a Campus Fesztiválon is felléphetek.”

Július 19. és 22. között rendezik meg a tizenötödik Campus Fesztivált Debrecenben. Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseményéről a Debreciner számos fotóval és több cikkben számol be. Az eddig megjelent anyagaink itt találhatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.