Ígéretet tett a kínai munkásokat foglalkoztató cég, hogy orvosolják a sárándiak által jelzett problémákat

Amennyiben belátható időn belül nem változik a helyzet, további lépéseket tesznek – közölte Dézsi András polgármester.
Polgár Tóth Tamás

Július 26-án a Debreciner írt először arról a sárándi Kádár-kockáról, amelybe több helyi lakos elmondása szerint is legalább húsz kínai vendégmunkás költözött be nem rég, valamint folyamatban van a telken egy melléképület felhúzása is. Dézsi András (független), a község polgármestere akkor szerkesztőségünknek arról beszélt, aggódva figyeli az ott zajló történéseket. Mint mondta, azt gondolja, minden illegális, ami ott történik.

Polgár Tóth Tamás

A polgármester augusztus 3-án egy bejegyzést tett közzé az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán, amelyben azt írta, aznap a képviselő-testület és a kínai dolgozók munkáltatójával, a Hungary Huake Eng Kft. ügyvezetőjének részvételével egy egyeztetést folytattak a Sárándon lakó kínai munkásokkal kapcsolatosan.

„A megbeszélésen – tolmács segítségével – jeleztük azokat a problémákat, amelyekkel naponta találkozunk – illetve a lakosaink jeleztek felénk –, és ígéretet kaptunk arra, hogy ezeket a cég vezetősége orvosolni fogja” – írta a polgármester, majd hozzátette, amennyiben belátható időn belül nem változik a helyzet, további lépéseket tesznek az ügyben.

Polgár Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.