ARCOK DEBRECENBŐL

Birtók Benjámin

Időről időre felmerül bennem a zenekaralapítás kérdése.
Birtók Benjámin
Polgár Tóth Tamás

Tinédzser korom óta írok különböző zenei oldalakra, ezt a mai napig csinálom. Korábban doboltam 8-10 évet, és emellett nagyon ritkán pötyögök otthon basszusgitáron, de közel sem annyit, mint kellene. A dobolást azért hagytam abba, mert nem nagyon találtam olyan arcokat Debrecenben, akikkel együtt tudtam volna zenélni, a felszerelést pedig a Malternak adtam. Nagyon nehéz volt egy tisztességes zenekart összehozni. Most már csak írok a zenéről, a tanulmányaimat is ezzel kapcsolatban végeztem: országosan kutattam szubkultúrákat, főleg helyi metálosokkal foglalkoztam. Ezen kívül zenekaroknak szervezek fellépést: például a Kaptárba (amikor még működött), a Malterbe, a Roncsbárba és több helyre is. Rengeteg koncertre járok országosan és nemzetközileg is, gyakorlatilag fesztiválokra járok nyaralni.

Magánarchívum

Időről időre felmerül bennem a zenekaralapítás kérdése, de nem teszek semmit ebben az ügyben. Esetleg ha punk zenekar lenne, akkor énekelnék is: nagyon szívesen elüvöltöznék. Egyébként leginkább dobosként vagy esetleg basszusgitárosként képzelem el magam. A doboláshoz vagy az üvöltözéshez értenék igazán. Ha nagyon komolyan gondolnám, akkor talán basszusgitáron is fel tudnám magam hozni olyan szintre, hogy játsszak egy trióban. Több koncepcióm van: szívesen játszanék d-beatet vagy crustot – ezek a punk alfajai.

Magánarchívum

Nagyon sok lemezem van, minden hónapban erre költöm a pénzem felét. Az Izomerőszakpogo Distrótól szoktam nagyon sok mindent rendelni, ami Pest megyében van. A tulajdonos megrendel kis underground kiadóktól lemezeket, és itthon pénzért elosztja az emberek között, tehát egy disztribúcióról van szó. A lényege az underground népszerűsítése. Rendelek Angliából, Németországból, Japánból is, ahol éppen megtalálom azt, amit konkrétan keresek.

Polgár Tóth Tamás

Az ARCOK DEBRECENBŐL sorozatunkban arról érdeklődünk, hogy éppen kit mi foglalkoztat.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.