A HÉT IDÉZETE

Debrecen az európai csúcsligában játszik – Papp László polgármester szerint

Mondatok egyes szám első személyben.

Az akkumulátor nem hitvita kérdése címmel jelent meg terjedelmes interjú a Demokratában Papp László (Fidesz) debreceni polgármesterrel.

Ebből ragadtunk ki részleteket:

„Polgármesterként az a filozófiám, hogy a munkám soha nem a mának, hanem a jövőnek szól. Víziókkal állunk elő, és működő stratégiát kell kidolgoznom azok megvalósítására. Ami ma történik Debrecenben, annak az eredményeit a következő években látjuk majd. Ha valamit mégis ki kellene emelnem, akkor azzal büszkélkedem legszívesebben, hogy Debrecen kitört a tipikus közép-európai városok kategóriájából. Az utóbbi években jelentős európai játékossá léptünk elő, csúcsligában játszunk.”

Demokrata

„Az én vízióm Debrecennel kapcsolatban, hogy egy újraértelmezett közép-európai régió meghatározó centrumává válik, amely gazdasági, kulturális, oktatási, közlekedési értelemben is be tudja tölteni ezt a szerepet.”

„Láttunk már birodalmakat csúcsra érni és aztán összeomlani. A siker tekintetében az a kérdés, hogy fenntarthatóak-e a folyamatok, vagy sem. A XXI. század stratégiai iparágai az e-mobilitás, járműgyártás, energiatárolás, ezek fogják meghatározni az életünket a következő évtizedekben. A termelő-, majd az ehhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési kapacitások is itt létesülnek nálunk. Én azt gondolom, hogy Debrecen nemcsak megnyeri a városok versenyét, de jelentős befolyással lesz a régió egészére Kelet-Szlovákiától Kárpátalján át egészen Nyugat-Romániáig, azaz a Partiumig.”

„Nem végezném jól a feladatomat, ha nem érezném a város ütőerének a lüktetését, nem tudnám, hogy az emberekben hogyan csapódik le egy-egy kérdés. A beruházások, illetve bármely vitás kérdés kapcsán mindig nagyon érdekel, hogyan gondolkodnak a polgárok. Sokszor sétálok az utcán, hogy alkalmam legyen szóba elegyedni a debreceniekkel.”

„Sikerrel ültették el sokakban a bizonytalanságot, ám azt érzem, hogy bizonyos értelemben összezártak mögöttem a polgárok, érzem a támogatásukat, a biztatást. Ez pedig nagyon fontos fegyvertény, amikor az ember össztűz alatt áll.”

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.