Újabb kínai gyár érkezik Miskolcra, ezt érdekes molinókkal tudatták a tulajdonosok – Borsod24

Alig pár hónappal azután, hogy egy debreceni székhelyű ingatlanfejlesztő 2,5 milliárdos csarnokot húzott fel Miskolc déli ipari parkjában, máris megtalálták a bérlőt a telephelyre: a Borsod24 információi szerint egy kínai vállalat kezdi majd meg a működését 2024 tavaszán az ipari komplexumban.

A beruházó az épület átvétele után hatalmas vörös feliratokat feszített ki a homlokzatra, de a különleges molinók hamar eltűntek a csarnokról. A hírek szerint autóipari beruházás érkezeik, de nem akkumulátorok készülnek majd a komplexumban – írja a Borsod24.

A kínai-angol-magyar felirat tartalma a következő volt: A biztonság a hosszú távú éberségből fakad, a balesetek pedig a hanyagságból illetve A projektminőség-menedzsment megerősítésére is a projektminőség szintjének javítására
Borsod24

Tavalyelőtt csapott egymás kezébe Miskolc városa és a magyar tulajdonú, debreceni székhelyű XANGA Investment & Development Group kockázati tőkebefektetői cégcsoport, amely “testreszabott ipari termelő és logisztikai megoldásokat kínál partnerei számára. Fő tevékenysége nagy kapacitású közmű-infrastruktúrával ellátott ipari területek kialakítása, és azokon magas színvonalú technológiát képviselő, kulcsrakész ipari üzemek, logisztikai, valamint szolgáltató egységek létesítése. A cégcsoport évtizedes tevékenységének eredményeképpen több tucat külföldi és hazai vállalkozás telepedett le és kezdte meg működését Debrecenben, illetve a kelet-magyarországi régióban.”

Az eseményen Herdon István vezérigazgató elmondta: ők megépítik a szükséges ipari infrastruktúrát, az üzemcsarnokokat, a kiszolgáló létesítményeket, az ide települő, csúcstechnológiát hozó cégek pedig felveszik az alkalmazottakat és már indulhat is a gyártás.
Csak kevesen gondolták, hogy alig több mint egy év elteltével már áll is a tízmilliárdosra becsült beruházás első üteme – amelyet további építkezések követnek majd -, az eddig elkészült mintegy 6000 négyzetméteres csarnokra pedig villámgyorsan bérlő is akadt: az Inovance Automotive Kft. és a Honghui Engineering Hungary Kft. érkezett Miskolcra.

További részletek a Borsod24 cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.