Országos bajnok lett Kálmán Gyöngyvér a kadet párbajtőrözők között

Újabb debreceni, interfencinges sikerhétvége.
Interfencing DSC

Az Interfencing DSC vívóinak ezúttal Budapesten és Szocsiban volt jelenésük. Előbbi helyszínen országos bajnokságon, utóbbin junior világkupán indultak a debreceniek. A párbajtőrvívók kadet versenye fantasztikus sikert hozott. Kálmán Gyöngyvér veretlenül, magabiztos vívással nyerte meg a versenyt és állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Kálmán tökéletes csoportkört követően további 6 mérkőzését nyerve bizonyította, hogy ő a legjobb formában lévő 17 év alatti versenyző. Testvére Kálmán Zille a legjobb 32 közé, Nagy Eszter a 64-es táblára jutott.

„Újabb nagyszerű eredményt értek el sportolóink. Ezidáig a kadet országos bajnoki cím hiányzott a debreceni vívósport vitrinjéből. Most ezt a hiányt Gyöngyvér pótolta” - értékelte tanítványa teljesítményét edzője, Nyisztor-Csáki Sándor.

Az oroszországi Szocsiban zajló junior világkupán Battai Sugár Katinka kard fegyvernemben lett a 9. Vasárnap a párbajtőrvívók országos csapatbajnokságával folytatódnak a kadet korosztály küzdelmei.

Interfencing DSC

(Az Interfencing Debrecen SC közleménye)

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.