Nem gondolják a kínaiak, hogy megsértették volna a jogszabályokat Mikepércsen

A település vezetése találkozott a munkásait a községben elszállásoló cég képviselőivel.

Tímár Zoltán (Fidesz), Mikepércs polgármestere az augusztus 9-én megjelent, Debrecinernek adott interjúban beszélt arról, hogy a községben található egyik ingatlan kapcsán felmerült, hogy a jogszabályoknak nem megfelelő módon, munkásszállóként működtetik, ezért a polgármester kezdeményezésére a település ideiglenes jegyzője eljárást indított a helyzet kivizsgálására. Ez az eljárás jelenleg is tart.

A mikepércsi találkozó
Facebook

Tímár ma, augusztus 19-én egy közleményt adott ki Mikepércs közösségi oldalán, amelyben beszámolt az ingatlan tulajdonosaival, a budapesti székhelyű kínai Hungary HUAKE ENG Kft. képviselőivel augusztus 11-én történt találkozásáról. A cég tájékoztatása szerint a saját munkásaikat szállásolják el a családi házban. Közölték, hogy szeretnének megfelelni a jogszabályoknak, és nem is gondolják, hogy megsértették volna azokat, mivel az ügyvédjük szerint a munkásaik elhelyezésére nem alkalmazandóak a szálláshelyekre vonatkozó szabályok.

Ha lesz hová menniük, elköltöztetik a munkásokat

A polgármester kérte a cég képviselőit, hogy szüntessék meg a szemetelést, az utcán ebédeltetést, valamint az üzemi konyha működtetését, továbbá költöztessék el a munkásokat. „A kérésem nagy részének eleget tettek, amely látható is, ha valaki megfordul az Irinyi utcában. A létszámot megfelezték, amely még mindig nem elfogadható, de nem tudnak mindenkit elköltöztetni, egyelőre keresik a lehetőséget” – számolt be a község vezetője, aki hangsúlyozta, az önkormányzat sem most, sem a jövőben nem ad engedélyt ilyen szállások működtetésére, valamint fellép az illegális munkásszállókkal szemben. Az elmondása szerint a cég vezetői közölték, ha lesz hová menniük, elköltöztetik az összes munkást a mikepércsi ingatlanból.

Tímár Zoltán közölte továbbá, hogy egyeztetett Papp László (Fidesz) debreceni polgármesterrel, valamint Barcsa Lajos (Fidesz) alpolgármesterrel, akiktől azt az ígéretet kapta: lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a cégek „ne Mikepércsben gondolkodjanak, amikor szálláshelyet keresnek a munkásaiknak”.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.