Törvényt sértett a Mol leánycége, több tízmilliós bírság lett a vége - Menedzsment Fórum

Az Inter Tan-Ker Tanácsadó és Kereskedelmi Zrt. anélkül kebelezett be egy céget, hogy arra a Gazdasági Versenyhivatal az áldását adta volna.

Az Inter Tan-Ker Tanácsadó és Kereskedelmi Zrt. (ITK) a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvénybe ütköző jogsértést követett el azzal, hogy a gépjárműüzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozó Cívisbusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. feletti közvetlen egyedüli irányítás megszerzésével létrejött összefonódást a Gazdasági Versenyhivatal tudomásulvételének hiányában végrehajtotta. Ezért a GVH 22 millió forintra bírságolta az Inter Tan-Kert – írja a Menedzsment Fórum.

A bírsághoz vezető ügy 2021. augusztus 31-én kezdődött, az ITK az aznap kötött üzletrész-adásvételi szerződés révén megszerezte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-től a Cívisbusz üzletrészeinek 80 százalékát, amellyel részesedése – miután már a tranzakció előtt is a birtokában volt a fennmaradó 20 százalék – száz százalékosra nőtt. Egyúttal közvetve a Mol Nyrt.-é is, miután az ITK a regionális energetikai multi egyedüli gazdája.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.