Gulyás Gergely szerint ezek a vendégmunkások nem AZOK a vendégmunkások - Telex

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érzékeli, hogy ellentét lenne a kormány korábbi migrációellenes jelszavai és aközött, hogy most az ország több pontjára szervezetten érkeznek a török, indonéz, indiai, mongol, kirgiz vagy Fülöp-szigeteki vendégmunkások, hogy gyárakat építsenek.

A Telex arról kérdezte a mai kormányinfón Gulyát, mit üzen a kormány azoknak az embereknek, akik pánikba esnek, amikor meghallják, hogy a településekre – Mikepércs, Sáránd, Hajdúszoboszló, Debrecen – külföldi vendégmunkások érkeznek.

A miniszter azt mondta: a vendégmunkásokat úgy kell elhelyeznie a beruházónak, hogy „semmilyen nehézséget a helyiekkel való együttélésben ez ne jelentsen”, ahol pedig jelent, ott más megoldást kell találni.

Gulyás szerint „a bevándorlás, és az, hogy valaki a jobb élet reményében jön Európába, az valóban elfogadhatatlan”, de a Telex munkatársa által említett településekre költöztetett vendégmunkások „ettől teljesen független rezsim”, hiszen ők „nem élnek velünk hosszútávon”.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.