Kivágták az ablakosra gallyazott fenyőt Polgáron

Eredetileg újragallyazásról írt az Opus Titász, de végül a kivágás mellett döntöttek.

Olvasónk jelzése alapján augusztus 22-én írtunk arról a Polgáron, a Rákóczi utcán lefotózott fenyőről, amelyet az Opus Titász Zrt. egyik alvállalkozója szokatlan módon gallyazott meg: egy hasáb alakú lyukat vágott a fa ágaiba, hogy kiszabadítsa a fenyő által körbenőtt áramvezetéket.

Volt ablak
Olvasónk küldte

Az eset kapcsán megkerestük az áramszolgáltatót, arról érdeklődtünk, miért ezt a megoldást választották. A cég akkor azt közölte, az alvállalkozójuk nem megfelelő módon végezte el a munkát, a jelzésünk alapján pedig felvették a kapcsolatot az önkormányzattal és az ingatlan tulajdonosával, hogy egyeztessenek a gallyazás mértékéről, hogy „így mindenki számára – mind az önkormányzat, mind az ingatlan tulajdonosa számára – megfelelő és mindenki által elfogadott megoldás szülessen”.

Már fa sincs
Polgár Tóth Tamás

Cikkünk nyomán az RTL Híradó augusztus 27-én foglalkozott a témával. Nekik az Opus Titász Zrt. már azt mondta, a biztonság kedvéért ki fogják vágni az „ablakosra” gallyazott fenyőt.

Munkatársunk augusztus 28-án járt a helyszínen, ahol azt tapasztalta, a fenyőt már kivágatta az áramszolgáltató, és el is szállították a helyszínről.

Polgár Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.