A HÉT IDÉZETE

Az egyházi iskolák különlegessége a kápolna – mondta a miniszterelnök-helyettes Debrecenben

A józsai városrészben alapköveztek, ahol Semjén Zsolt is jelen volt és beszédet mondott.
Semjén Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Az épülő Szent György Katolikus Általános Iskola alapkőletételi ünnepségéről nemcsak Semjén Zsolt számolt be a közösségi oldalán több fotóval, hanem természetesen az állami hírügynökség is.

Alább az MTI tudósításából idézünk:

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, az egész országban nagy az igény az egyházi iskolákra, mert azokban „az ember teljes természete, antropológiai valósága meg tud jelenni az ember test, szellem, lélek összetettségében és egységében”.

Hozzátette: a kereszténység mindig tudta, hogy „a test jó, Isten által teremtett érték”, az iskolának pedig lényege a szellem, a tudás művelése és átadása. Ugyanakkor az egyházi iskolák különlegessége, ami semmilyen más iskolában nincs, az a kápolna, mert „az ember nemcsak test és szellem, hanem test, szellem, lélek összetettsége és egysége”.

Balázs Ákos (Fidesz) debreceni alpolgármester, Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes, Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye római katolikus püspöke, Kovács Tamás, a kivitelező Társ 95 Kft. tulajdonosa és Bódis Zoltán, a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményvezetője helyezi el az alapkövet
MTI/Czeglédi Zsolt

A négyszintes, 16 osztályos józsai római katolikus általános iskola nettó 2,5 milliárd forintos beruházását a kormány több mint 1,5 milliárd forinttal támogatja. A kivitelező a Társ 95 Kft.

Ezt az iskolaépítést az Átlátszó nemrégiben megjelent cikke is említette: 2,4 milliárdért épít iskolát Debrecenben a közpénzzel megtolt katolikus egyház.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.