Legfeljebb begurulhatunk ezen, de oda le nem

A központi pihenő pont azok számára nehezen vagy sehogyan sem érhető el, akik leginkább használnák. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusában vagyunk.
Debrecen, DE Kenézy Gyula Campus
Koppányi Szabolcs

Egy olvasó írt a Debrecinernek arról: problémának érzi, hogy a Bartók Béla úti Kenézy-kórház belső parkját gyakorlatilag lehetetlen megközelíteni kerekesszékkel. Ő éppen az édesanyját látogatta meg, vele szeretett volna lemenni a szökőkút mellé, de nem boldogult a pár fokos grádiccsal. Az 1951-ben Honvédkórház néven létrehozott épület az elmúlt évtizedek során bővült, korszerűsödött (1970-től kezdődtek a nagyobb fejlesztések), több néven működött (1987 óta viseli Kenézy Gyula szülész-nőgyógyász orvos nevét).

Koppányi Szabolcs

Az infektológia és a főépület között elhelyezkedő szökőkutas pihenőparkot viszont a körben elhelyezkedő terület szintjéhez képest mélyebbre tervezték. Ám két oldalról padsorok, a másik két oldalról egy-egy rövidebb és szélesebb lépcsősor keretezi. Bárhonnan közelíti meg valaki, néhány lépcsőt meg kell tennie, hogy lejusson. Egészségesen, két lábbal ez nem jelenthet gondot senkinek. Ám az ilyen intézményekben elég sokan esnek ezen a körön kívül...

Koppányi Szabolcs

Olvasónk jelezte, azok, akik családtagjaikat, ismerősüket meglátogatják, s ha az illető csak tolószékben vihető ki egy kis levegőzésre, voltaképp nem tudják használni azt a tágas teret, amit pedig főként azért építhettek a kórház területén, hogy ott kicsit megpihenjen valaki, ha jó idő van.

Koppányi Szabolcs

Ám a Kenézynél, amely immár a Debreceni Egyetembe integrált egészségügyi intézmény, ezt a problémát, úgy tűnik, még nem észlelték a hosszú évek alatt. Pedig egy-egy kis rámpa kialakítása a park két szemközti, nem padokkal övezett oldalán talán nem volna hatalmas pénz- és munkaigényű beruházás.

Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs

Kapcsolódó anyag:
- Lépcső a traumatológiához

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.