A nap száma: 4 vagy 5

Hol van több helyettese a főnöknek? Debrecenben vagy Budapesten? Hol nagyobb a „pazarlás”?

Debrecennek mostantól 4 alpolgármestere lesz, így gondolta jónak Papp László polgármester és pártja, a Fidesz. Budapestnek mostantól 5 főpolgármester-helyettese van, így gondolta jónak Karácsony Gergely, de ezt pazarlásnak ítéli a Fidesz.

Melyik több? 4 vagy 5?

Debrecen
Facebook

Debrecen lakosainak száma: 201 ezer. Budapest lakosainak száma: 1 millió 752 ezer.

Melyik több? 0,2 millió vagy 1,75 millió?

Debrecenben egy alpolgármesterre 50 ezer debreceni jut. Budapesten egy főpolgármester-helyettesre 350 ezer budapesti.

Melyik több?

Budapest
budapest.hu

A helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján a városvezető helyetteseinek alapfizetése a (fő)polgármesteri illetmény 70-90 százaléka lehet. Debrecenben Papp László polgármester a maximumot, a 90 százalékot javasolta az alpolgármestereinek. Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester szintén a 90 százalékot javasolta a helyetteseinek. Debrecenben a Fidesz szerint az így jó, Budapesten a Fidesz szerint az pazarlás.

Melyik több? A 90 százalék vagy a 90 százalék?

Debrecenben a nem fideszes önkormányzati képviselők közül hatan megszavazták az alpolgármesterek számának növelését, hárman tartózkodtak, nemet egyikőjük sem mondott a Fidesz javaslatára. Budapesten a fideszesek mind nemmel szavaztak a főpolgármester-helyettesek számának növelésére, mert azt pazarlásnak tekintik, a közpénz elherdálásának.

Így számolnak, szavaznak itt és ott. Másik főváros, másik matematika - másik Fidesz.
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.