Barátkozással, nyelvtanulással a beteg gyermekekért – Önkénteseket toboroz az Amigos a Gyerekekért Alapítvány

Szeptember 17-ig várják az egyetemisták jelentkezését.
Amigos a Gyerekekért Alapítvány

Egyetemista önkénteseket toboroz az Amigos a Gyerekekért Alapítvány. A jótékonysági szervezet küldetése, hogy barátkozással, nyelvtanulással, valamint játékokkal segítse a kórházakban gyógyuló beteg gyermekeket. Már közel tíz éve foglalkoznak kórházi látogatásokkal.

Olyan fiatalokat várnak, akik szeretnek nyelveket beszélni, és szívesen segítenék vidámmá tenni a beteg gyerekek hétköznapjait. Az önkéntesek kéthetente egyszer járnak kórházba másfél órás foglalkozásokra. A Debrecinernek is eljuttatott közleményében az alapítvány azt írja, az önkéntesek beleláthatnak a szervezet mindennapi teendőibe, így a kommunikációba és az eseményszervezésbe, orvostanhallgató írhat pályázatokat, ahogy pénzügyes is szerkeszthet grafikákat.
Amigos a Gyerekekért Alapítvány

Azt írják, az alapítvány egyik alapértéke a kölcsönös bizalom, amely különböző eseményeken tud erősödni. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy jó hangulatú kórházi látogatás gördülékenyen menjen, és ahhoz is szükséges, hogy a csapat közösen meg tudja oldani a felmerülő kihívásokat.

A felvételi folyamat során először egy írásbeli feladatlapot kell kitölteni, majd a második körben egy szóbeli beszélgetésre várnak mindenkit, ahol még jobban megismerhetik a jelentkezőt, aki pedig felteheti kérdéseit a szervezetről. Mindkét feladatban a jelentkező véleményére és gondolataira kíváncsiak.

A jelentkezési határidő szeptember 17-én jár le.

További információk ezen az oldalon vagy az Alapítvány Instagram-oldalán érhetők el.

Amigos a Gyerekekért Alapítvány
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.