CSÜTÖRTÖK

Magyar embereket mérgeznek a (NER-szimpatikus) magyar cégek?

„Spontán” tiltakozást szervezett a magyar kormány, illetve annak egyetlen meghatározó pártja és mindenféle érdekvédelminek tűnő alszervezete Záhonyba. Le Brüsszellel, le Ukrajnával, mert megfojtják a magyar gazdákat! Sőt megmérgeznek bennünket.
Jakab István mondja Záhonyban
MTI/Balázs Attila

A záhonyi határnál tüntettek bizonyos magyar gazdák az ukrán gabona behozatali tilalmát eltörlő brüsszeli döntés ellen – ehhez hasonlatos címmel számolt be a mindannyiunk pénzét pazarló állami költségvetés által finanszírozott kormánymédia – és még minden más KESMA-cucc, és fideszes önkormányzati helyi sikoly, és a NER-es érdekeltségű sajtónak tűnő lokális izé – arról, hogy tüntetésbe kezdtek a magyar gazdák az ukrán határon Záhonynál.

A „spontán” gazdatüntetés egyik felszólalója Jakab István volt, aki amellett, hogy a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője is, sőt az Országgyűlés egyik alelnöke, szóval Jakab az MTI tudósítása szerint arról beszélt, az Európai Bizottság megengedi, hogy „nyitott határokon keresztül jöjjön be az ellenőrizetlen módon előállított ukrán áru Magyarországra”, meg „rávilágított, húsz, az unióban már régebben betiltott hatóanyagot azonosítottak eddig, amelyeket az ukrán mezőgazdaságban jelenleg is használnak, és nem lehet tudni, hogy a terményeknél milyen vegyszereket használtak, vagy alkalmaznak-e genetikailag módosított alapanyagokat” – mondta Jakab.

Mi eddig abban a tudatban voltunk Magyarországon, hogy csak olyan külföldi – és persze honi – gabonát használhatnak a magyarországi feldolgozók, amit a megvásárlása előtt alapos és szigorú magyar és európai szabványok szerinti megfelelési vizsgálatoknak vetnek alá. Nem így van, Jakab úr?

Meglehet, hogy például a Hajdú Gabona Debrecenben olyan búzából őröli a lisztet nekünk, amiről nem tudják, hogy megtermelésekor milyen vegyszereket használtak, alkalmaztak-e genetikailag módosított alapanyagokat? Jakab úr, mint kormánypárti képviselő azt feltételezi a magyar malomipari vállaltokról, hogy nem ellenőrzik szigorúan és alaposan, hogy miféle búzából őrölnek lisztet a magyaroknak, azt feltételezi a magyar sütőipari kisebb és nagyobb cégekről, hogy nem vizsgáltatják meg azt a lisztet, amiből kenyeret sütnek a magyaroknak? Jakab úr, maga szerint a magyar állam nem ellenőrzi ezerszeres szigorúsággal, hogy miféle gabonák kerülnek be ebbe az országba? Ha ezt feltételezi, Jakab úr, mint fideszes országgyűlési képviselő, nem kellene ököllel vernie a Karmelita bejárati ajtaját, hogy figyelmeztesse arra miniszterelnökét: mérgezik a magyar embert, mérgezzük az egyre fogyatkozó magyar népességet?

Amíg érvényes az, amit Jakab mondott, hogy ellenőrizetlen módon előállított ukrán áru kerül Magyarországra, amíg érvényes az, amit Jakab mondott, hogy az unióban már régebben betiltott hatóanyagot tartalmazó, az ukrán mezőgazdaságban jelenleg is használatos, és nem lehet tudni, hogy a terményeknél milyen vegyszerekkel serkentett vagy genetikailag módosított alapanyagokat is magában foglaló gabona kerül Magyarországra, ugyanis ezt mondta, addig én nem fogok itthon kenyeret venni, de kiflit, de még lisztet sem.

És erre kérek mindenkit, hogy mellőzze a magyar gabonaipar és sütőipar termékeit! Mindaddig, amíg a magyar kormány, a magyar gabonaipari és sütőipari cégek nem teszik le a nagy esküt, nem bizonyítják független szakemberekkel, hogy Jakab hazudik, egy vén pojáca, aki pusztán az unióellenes és az ukránokkal szembeni hisztériakeltés mételyező figurája, aki egyben távozzon is el a magyar közéletből.

Amíg Jakab marad, s ezáltal neki van igaza, addig, magyar, ne egyél kenyeret ebben az országban őrölt lisztből! Mert meghalsz.

(Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.)

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.