Globalista érdekeket sejt a fertőzéses betegségek mögött a Mi Hazánk Mozgalom

A párt Hajdú-Bihar megyei elnöke nem talál kivetnivalót a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjainak Polgáron, egy többségében romák által lakott utcában történt megjelenésében.

Sajtótájékoztatót tartott szeptember 20-án Debrecenben Nagy Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Hajdú-Bihar megyei elnöke a világjárványok megelőzéséről, valamint az azokra való felkészültségről szóló nemzetközi megállapodással kapcsolatban.

Nagy Zoltán
Polgár Tóth Tamás

A párt által csak „WHO-pandémiaszerződésnek” nevezett, eredetileg Charles Michel, az Európai Tanács elnöke által kezdeményezett dokumentum a politikus szerint „brutálisan korlátozza” a személyes szabadságjogokat és a nemzeti szuverenitást. Úgy látják, a WHO arra készül, hogy átvegye a magyar állam hatásköreit, a szervezet „világkormánnyá” válna. A magyar kormánytól azt várják, ne fogadja el a szerződésben foglaltakat.

A Deutsche Welle már számos összeesküvés-elméletet cáfolt a tervezettel kapcsolatban

A WHO a tervezett megállapodásról eddig egy úgynevezett „nulladik vázlatot” (zero draft) tett közzé a honlapján.

A Deutsche Welle még júniusban közölt egy tényellenőrző írást a megállapodással kapcsolatban terjedő összeesküvés-elméletekre reagálva. Ebben azt írják, a dokumentum szerint továbbra is állami hatáskörben maradna a járványmegelőzés, az azokra való felkészülés, valamint a járványkezelés is. A német közszolgálati médium megszólaltatott egy nemzetközi jogi szakértőt is, aki kifejtette, a WHO a járványkezelések összehangolásáért felel, koordinálja például a gyógymódokkal és oltásokkal kapcsolatos kutatásokat, valamint elősegíti a tagállamok közötti információmegosztást.

A cikk szerint a dokumentum nem tartalmaz semmit, ami alapján kötelező oltásokat rendelhetnének el, ahogy az a híresztelés is alaptalan, miszerint a WHO digitális útlevelek kiadását tervezné az emberek mozgásának ellenőrzésére.

További részletek a Deutsche Welle angol nyelvű cikkében olvashatók.

Nagy közölte, tájékoztatókampányt indítanak arról, a szerződés hogyan befolyásolná az emberek mindennapi életét. Mint mondta, népszavazást nemzetközi szerződésről nem lehet kiírni, ezért petíciót indítottak a témáról. Hozzátette, álláspontjuk szerint a Fidesz és az általa „baloldalnak” nevezett pártok együtt szolgálják ki a globalista érdekeket.

Az országhatárokon belül védekeznének a világjárvány ellen

Megkérdeztük a Mi Hazánk megyei elnökét, szerintük hogyan befolyásolná a hétköznapokat a megállapodás elfogadása. Nagy Zoltán erre azt válaszolta, korábban már láttuk, milyen korlátozásokat hoztak meg pandémia idején. Ez most szerintük annyiban változna, hogy nem helyben, hanem globálisan hoznák meg az erről szóló döntéseket. A politikus elmondása szerint lezárásokat is elrendelhetne a WHO.

Kántor-Újvári Gerda

Felvetettük, nem tartják-e visszásnak, hogy egy globális válságjelenséget nemzetállami keretek között próbálnak meg kezelni. A politikus kifejtette, országonként is változhat egy fertőzés jellege, szerintük továbbá kérdéses az egyes járványok komolysága is. „Mi azt feltételezzük, hogy valószínűleg a pandémia és bármilyen fertőzéses betegség hátterében más, globalista érdekek húzódhatnak meg” – fogalmazott.

Megkérdeztük Nagy Zoltánt, hogy a világjárványok ellen nemzeti hatáskörben történő védekezés mellett álló Mi Hazánk megbízna-e például Észak-Korea, Niger vagy Belarusz járványkezelésében. Erre nemmel válaszolt, valamint hozzátette, minden országnak a saját határain belül kell meghoznia az intézkedéseket. Arra a felvetésünkre, hogy ha egy ország rosszul kezel egy világjárványt, akkor az máshol is problémákat okozhat, azt felelte, szerintük nem mindenhol egyformán kell kezelni a járványokat.

Nem lát kivetnivalót a szélsőségesek polgári akciójában

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Mi Hazánkhoz szorosan kötődő Magyar Önvédelmi Mozgalom nevű félkatonai szervezet tagjai szeptember 6-án megjelentek Polgáron, egy többségében romák által lakott utcában, ezzel félelmet keltve a körükben. Megkérdeztük a párt megyei elnökét, hogy mit gondol a szélsőségesek akciójáról. Nagy Zoltán azt mondta, a Mi Hazánk Mozgalom nevében nem tud erről nyilatkozni, de magánemberként semmilyen kivetnivalót nem lát a történtekben. „Úgy gondolom, fel van fújva a dolog, semmi olyan nem történt, ami szót érdemelne. Inkább az érdemelne szót, hogy vannak olyanok, akik normális, emberi életet akarnak élni, valakik pedig sajnos megkeserítik ezt” – jelentette ki. Mint mondta, mindenkinek joga van arra, hogy megvédje a személyes biztonságát és az anyagi javait.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.