Az akkumulátorgyárakról szakértőkkel – Nyitunk ismét, legyél a szerkesztőtársunk!

Nyitott szerkesztőségi ülést tart a Debreciner október 19-én, csütörtökön 18 órától. Hívunk, várunk! Az eseményen vendégül látjuk Fábián István vegyészprofesszort és Fucskó József közgazdászt, akikkel az akkugyárakról fogunk beszélgetni.

Október 19-én ismét nyitott szerkesztőségi ülést tartunk, amelynek központi témája ezúttal a Debrecen és térségének életét a kormány jelenlegi elképzelései szerint évtizedekre meghatározó akkumulátorgyártás lesz. Az ügyet egy moderált beszélgetés keretei között, szakértők meghívásával járjuk körül – természetesen a közönség is kérdezhet.

Fábián István és Fucskó József
debrecen.hu

Fábián István a Debreceni Egyetem vegyészprofesszora, az intézmény korábbi rektora. Az akkumulátorgyártással kapcsolatban már több ismeretterjesztő előadást is tartott, valamint kerekasztal-beszélgetéseken vett részt. Egy mikepércsi rendezvényen márciusban arra figyelmeztetett, a község határába tervezett CATL-akkumulátorgyár által felhasznált szerves oldószer egy része ki fog kerülni a környezetbe. A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja néhány nappal később letiltotta a professzor akkumulátorgyártásról szóló intézeti szemináriumát, amelyet végül az MTA DAB-székházban tudott megtartani.

Fucskó József közgazdász, a Magyar Környezetgazdasági Központ ügyvezető igazgatója. Kutatási területei közé tartozik a közgazdasági eszközök alkalmazhatósága a környezetvédelemben és az energiapiac szabályozásában, a környezetpolitikák makroökonómiai költségeinek elemzése, valamint a közgazdasági számítható általános egyensúlyi modellezés használata a környezetpolitikák hatásainak vizsgálatában.

A beszélgetés után természetesen más témákkal kapcsolatban is kérdéseket tehettek fel a Debreciner szerkesztőségi tagjainak.

Hívunk mindenkit, aki érdeklődik a Debreciner iránt, szeretne megismerkedni a munkatársakkal, vannak témajavaslatai, részese akar lenni független újságunk létének!

Várunk 2023. október 19-én, csütörtökön 18 órár a a Baross utca 16. alatt található Malterbe.

Ha eső lesz, akkor is lesz!
Amikor a Mikepércsi Anyák képviselői voltak a Debreciner nyilvános szerkesztőségi ülésének meghívott vendégei
Giczey Péter
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.