A HÉT IDÉZETE

Szijjártó: ha csökkentenénk a gazdasági együttműködésünket Kínával, akkor kevesebb munkahelyet tudnánk teremteni

A külminiszter szerint aki az elektromos autóipari beruházásokat támadja Magyarországon, az igazából munkahelyek tízezreit veszélyezteti, ezáltal családok tízezreinek megélhetését teszi kockára. Vajon magyar családokra gondolhatott? - És még nincs itt az összes kínai akkugyár, amennyinek helyet csinálnak Magyarországon!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Pekingben járt Orbán Viktor miniszterelnököt kísérve. Nyilatkozatát a magyar állami hírügynökség tette közzé - jelentette be Szijjártó.

Szijjártó Péter
MTI

A világ tíz legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója közül rövidesen öt is jelen lesz Magyarországon.

„Aki az elektromos autóipari beruházásokat támadja Magyarországon, az igazából munkahelyek tízezreit veszélyezteti, ezáltal családok tízezreinek megélhetését teszi kockára” - mondta a miniszter.

Szijjártó és Orbán Kínában
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
„Magyarország minden olyan észszerűtlen javaslatot el fog utasítani, akadályozni fog, amely a kínai-európai gazdasági együttműködést korlátozná vagy éppen megszüntetné, tehát nem fogjuk támogatni a kínai elektromos autóiparra kivetendő esetleges vámokat vagy más jellegű akadályozó tényezőket, és ellenállunk annak a nyugat-európai nyomásnak, hogy csökkentsük a gazdasági együttműködésünket Kínával. Egész egyszerűen azért állunk ennek ellen, mert ha csökkentenénk a gazdasági együttműködésünket, akkor kevesebb munkahelyet tudnánk teremteni, és a gazdaság növekedési ütemét nem tudnánk ilyen mértékben garantálni."

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.