Kétharmados nem a debreceni atlétikai világbajnokságra – így szavaztak olvasóink

Egyelőre nem kaptunk választ Papp László polgármestertől arra a kérdésünkre, hogy megkérdezik-e valamilyen közvetlen módon a debrecenieket.

Néhány napja Papp László (Fidesz) polgármester felszólítására Debrecen képviselő-testülete úgy döntött: kezdődjenek tárgyalások a kormánnyal arról, hogy ha Budapest visszalépne a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésétől, akkor Debrecen vállalná azt. A polgármesteri javaslatot a debreceni közgyűlés nagy egyetértésben, ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett megszavazta. (A részletek itt olvashatók.)

Koppányi Szabolcs

A hír publikálása után a közösségi hálón nagy vita bontakozott ki a Debreciner két posztjához kapcsolódóan is – itt és itt. Több olvasónk felvetette, hogy az atlétikai világbajnokság esetleges megrendezése van olyan nagy jelentőségű ügy, hogy nem szabadna pusztán a város fideszes közgyűlésére bízni a döntést. Legyen helyi népszavazás! – javasolták.

A közgyűlési döntés másnapjának reggelén a Debreciner kérdéssel fordult Papp Lászlóhoz: „nem gondolja-e polgármester úr, hogy a debrecenieket is megkérdezze valamilyen módon a városvezetés igyekezetének lakossági támogatottságáról?” Választ egyelőre nem kaptunk.

A Debreciner még a közgyűlés napján szavazást indított. „Egyetért azzal, hogy Debrecen vállalja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését?” – kérdeztük olvasóinkat.

A három napig tartó szavazásunkon összesen 644 olvasónk nyilvánított véleményt. 431-en (67 százalék) a nemre voksoltak, 213-an (33 százalék) pedig az igenre.
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.