Kosztin Mihály a Momentum polgármesterjelöltje Vámospércsen

A földutak leaszfaltozása, az orvosi ügyelet visszaállítása, valamint a vízhálózat felújítása is szerepel a célkitűzései között.

Október 27-én Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Kosztin Mihályt, a párt Hajdú-Bihar megyei közgyűlési és vámospércsi önkormányzati képviselőjét indítják polgármesterjelöltként Vámospércsen a 2024-es önkormányzati választásokon.

Kosztin Mihály
Facebook

Korábban már háromszor elindult

Kosztin Mihály 2010 óta a vámospércsi képviselő-testület tagja, ugyanebben az évben indult el először polgármesterjelöltként is. Akkor függetlenként 31,58 százalékot szerzett, Ménes Andrea (Fidesz) 56,9 százalékkal őrizte meg a polgármesteri székét, a független Gaál Sándor pedig 11,53 százalékot kapott.
2014-ben Kosztin ismét függetlenként próbálta meg kihívni Ménest. A fideszes polgármester akkor 66,89 százalékot, Kosztin pedig 26,41 százalékot szerzett, megelőzve ezzel a jobbikos Vértesi Istvánt, aki a voksok 6,7 százalékát gyűjtötte be.
2019-ben már a Momentum színeiben, egyedüli ellenzéki jelöltként indult a polgármester-választáson. Akkor a szavazatok 32,57 százalékát szerezte meg Ménes Andrea 67,43 százalékával szemben.

Utak aszfaltozásáért, az orvosi ügyelet visszaállításáért és a vízhálózat felújításáért dolgozna

Kosztin a Debreciner kérdésére elmondta, a Momentum jelöltjeként indul, de számít a többi ellenzéki párt támogatására is. Az újabb polgármesterjelölti indulását többek között azzal magyarázta, hogy Ménes Andrea 17 év alatt 2 belterületi földút leaszfaltozását tudta elintézni. Az ő egyik fő célja éppen az lenne, hogy Vámospércs minden útját szilárd burkolattal lássák el. Mint mondta, ezt két ciklus alatt látja kivitelezhetőnek európai uniós és települési önkormányzati forrásból. A Momentum politikusa évente 2 utca leaszfaltozását vállalná.

A legfontosabb célkitűzései közé tartozik a helyi orvosi ügyeleti pont visszaállítása, valamint a vízhálózat felújítása is. Mint mondta, cserélni kell a gerinchálózatokat, a pangó vízzel rendelkező utcákon ki kell építeni a szükséges vízhálózatokat és el kell érni, hogy Vámospércs minden otthonában iható legyen a víz. „Jelen állapot szerint rossz minőségű a víz megyeszerte, ebben Vámospércs is érintett” – magyarázta.

Szeretné továbbá, ha minél több munkahely létesülne – hangsúlyozta, nem külföldi, hanem helyben élő magyar emberek számára.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.