NASS

Kölcsönös ajándék – alkalmi programok a 30 éves a Vojtinában

A Vojtina a napokban ünnepli debreceni hivatásos bábszínházzá válásának kerek évfordulóját.
Vojtina Bábszínház

Ennek alkalmából indított online játékukat folytatják, melyben kíváncsiak, hogy milyen emlékeket őriznek a debreceniek a 30 éves Vojtináról – előadásaikról és programjaikról egyaránt, illetve arra is, hogy a bábszínház milyen szerepet tölt be a városiak életében. Az intézmény a születésnapra azt kéri, hogy a megosztott képeken, posztokban a látogatók jelöljék meg a bábszínházat, ők cserébe ajándékjegyeket sorsolnak ki a résztvevők között. A megjelöléssel megosztott képek és posztok játéka (Facebook, Instagram) egészen 2024. június 30-ig tart.

Vojtina Bábszínház - Vitéz László – Malombonyodalom
Vojtina Bábszínház
Vojtina Bábszínház

Az önálló, hivatásos városi Vojtina Bábszínházban 1993. november 7-én tartottunk először bemutatót. Most, 30 évvel később szeretnének közösen megemlékezni erről a fontos eseményről. A Móra Mesék című előadás eredeti bábjaiból készített kiállítással várják az érdeklődőket a Kálvin téren, november 30-ig lehet megtekinteni.

Ráadásul a Vojtinával együtt 30. életévüket idén betöltő látogatók ingyenesen tekinthetik meg az ünnepi előadásokat – személyigazolvány felmutatása esetén.

Vojtina Bábszínház - Vitéz László és az ördög - bábkészítés
Vojtina Bábszínház
Vojtina Bábszínház
„Szeretettel várunk benneteket tehát a november 5. és 7-e közötti előadásainkra és bábkészítő foglalkozásinkra. További izgalmas meglepetésekkel is készülünk ezen a három napon, úgyhogy mindenképp érdemes lesz betérni hozzánk, ünnepeljünk együtt!” - írják a Vojtina honlapján.

További részletek a novenber 5-6-7-ei születésnapi rendezvényekről a Facebook-eseményoldalon olvashatók.

A Vas Laci előadása november 5-én, vasárnap 10 órakor kezdődik:

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.