Sorszámmal az üresedő belvárosban, gimnáziumi évek gyümölcsei – médiaszemle

Hat éve nem fizetnek a buszközlekedésért Szolnokon; Szombathelyen készülnek a lakótelepi parkolás szabályozására, de gyanús, hogy előbb kivárják az önkormányzati választásokat; Debrecenben pedig arról beszéltek, mennyi kitartás van még a pedagógusok ügyében – többek között ezek a témák érdekelték a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóikat.

Borsod24: Üresedik a belváros

A válság és a kormány megszorításai, elvonásai miatt már számos, nagy múlttal rendelkező miskolci üzlet volt kénytelen bezárni az elmúlt években, és emiatt jut most eladósorba a város legismertebb óra- és ékszerboltja is. A szomorú hírrel kapcsolatban helyi polgárok csalódottságuknak adnak hangot, illetve a sétálóutca megállíthatatlan kiürülését emlegetik, eközben a féláras végkiárusításra annyian rohantak a Kossuth utcai üzletbe, hogy a vevőknek sorszámot kellett osztogatni a Borsod24 beszámolója szerint.
Borsodd24

Debreciner: „Elveszett a motiváció”

A tanárok azért nem mernek felszólalni, mert félnek a munkahelyi retorzióktól. A diákok pedig nem látják, hogy megmozdulásaikkal tudnának változtatni az oktatás jelenlegi helyzetén. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja és az Egységes Diákfront debreceni szervezetének tagja voltak a Debreciner podcastjának legutóbbi vendégei.

KecsUP: Támadást indított a Kecskemét ellen a NER-sajtó a Fradi-verés után

A Kecsup.hu összegyűjtötte, hogy milyen cikkek jelentek meg a NER-sajtóban a hétvége után, amikor is a Kecskemét többedjére is legyőzte a Ferencvárost. Mintha mentegetni akarnák a Kubatov-alakulatot, vagyis azt az FTC-t, amelynek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az elnöke. Szerdán már odáig jutottunk, hogy az Origo szerint arról is a kecskeméti „botránypálya” tehet, hogy a Genk ellen sem nyert a Fradi.

KecsUP

Nyugat.hu: Regulázzák a parkolást, de előbb jöjjenek a választások

Szombathelyen is komoly probléma a parkolók hiánya, főleg a lakótelepeken. Egy 14 férőhelyes parkoló építésének bejelentésekor tettük fel a kérdést a polgármesternek, hogy kellene egy háztartás második-harmadik autójának parkolásához közterületet adni. Miért kellene az önkormányzatnak gondoskodnia a magánkézben lévő autók tárolásáról? A polgármester azt mondta, készülőben van egy új szabályozás, de ezzel csak jövőre foglalkoznak, mi tesszük hozzá, hogy valószínűleg megvárják vele a június 9-i önkormányzati választást – írta a Nyugat.hu.

Nyugat / Mészáros D. Zsolt

Szabad Pécs: Tiborcz István és a gimnáziumi évek

Orbán Viktor veje, Tiborcz István mára – hála az ölébe hullt közpénzrengetegnek – Magyarország egyik leggazdagabb embere lett. Sokszor előkerült vele kapcsolatban, hogy pécsi gimnáziumi évei alatt ismerkedett össze legfontosabb üzleti partnerével és barátjával, Hamar Endre ügyvéddel. A Szabad Pécs Tiborcz Istvánról szóló háromrészes cikksorozata első részében a pécsi Nagy Lajosban eltöltött évekről ír.

Szegeder.hu: Hatvanpusztát érintve repülhettek haza Mészárosék Szegedről

Negyven perc alatt a hatvanpusztai major fölött volt az a helikopter, ami szombaton Szegeden szállt le néhány órára, és amiből Mészáros Lőrincet és feleségét látták kiszállni. Várkonyi Andrea szegedi, ezért nem is csoda a látogatás. A Szegeder cikkét követően a Válasz Online azt is megtudta, egy ismert osztrák fegyvergyáros adta a bérgépet, amivel Hadházy Ákos független képviselő szerint gyakran repülnek Mészárosék Budapesten belül.

Ocskó Ferenc / Szegeder

Szol24: Szolnok adósa a Volánnak

Jelentős problémák alakultak ki a szolnoki városi tömegközlekedésben, a busszal járó lakosok többsége zúgolódik az új menetrend és a megemelkedett jegy- és bérletárak miatt. A kialakult helyzettel kapcsolatban a Szolnoki Többség tartott sajtótájékoztatót, amelyről a Szol24 tudósított. Az eseményen elhangzott: a város gyakorlatilag 2017 óta nem fizet a Volánnak a szolgáltatásért. Így aztán nem véletlen, hogy komolyabb követeléssel sem állhat elő a megyeszékhely a szolgáltató felé.

Szol24
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.