A Salakos utcai állapotok miatt lesz tüntetés a debreceni Új Városháza előtt

Szombaton (november 25.) 12 órára gyülekeznek a tiltakozók.
Debrecen, Salakos utca
Olvasónk küldte
2023 januárjában fordultak írásos kérelemmel a debreceni polgármesterhez és a város képviselő-testületéhez a Salakos utca és környéke lakói (alább közöljük e kérelmet) szilárd útburkolat reményében. A szombati demonstrációról tájékoztató levelükben azt írták a Debreciner szerkesztőségének: „A Salakos utca járhatatlan, hatalmas gödrök vannak mindenütt, főként őszi-tavaszi időszakban. A közvilágítás nagyon rossz, több baleset volt már. Az utca a Gáspár György kertben és a Méhészkertben fő utcának számít, városi buszjárat megy keresztül, elég forgalmas.”
Olvasónk küldte
Februárban azt a választ (ezt a levelet is közöljük alább) kapták a polgármesteri hivataltól, hogy „a városban jelenleg is számos utca vár aszfaltozásra, melyek sorra kerülési ideje több év is lehet. A Salakos utca jelenleg sem tervekkel, sem engedéllyel nem rendelkezik.” A városházi válaszban az is szerepelt, hogy „az Ukrajna területén fennálló konfliktus következtében megemelkedett energiaárak és az ebből következő megszorítási intézkedések miatt az elkövetkező években nem számítunk arra, hogy a közvilágítás hálózat bővítésére forrásokkal fogunk rendelkezni.”
Olvasónk küldte

Az itt látható fotók tegnapelőtt, november 22-én készültek, hitelesen illusztrálják azokat az állapotokat, amiket megelégelve november 25-én, szombaton a debreceni Új Városháza elé vonulnak tiltakozni a Salakos utca és környéke lakói, illetve mindazok, akik hasonló útviszonyok megoldására várnak évek, évtizedek óta.

A tüntetés szervezőinek tájékoztatása szerint demonstrációjukat bejelentették a rendőrségnek.

Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.