Itt béke van, míg Ukrajnában és a Szentföldön háború – Meggyújtották az első adventi gyertyát Debrecenben

Habár a műsorvezető a polgármester és az egyházi vezetők mellett egy hortobágyi pásztort és családját kérte fel a közreműködésre, mégis inkább Kósa Lajos vett részt a gyertyagyújtásban.

December 3-án, advent első vasárnapján, a Nagytemplom lépcsőjénél meggyújtották az első gyertyát Debrecen adventi koszorúján.

Galéria: Advent első vasárnapja – Debrecen, 2023. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Polgár Tóth Tamás

Az ünnepség kezdeteként a program résztvevői menetként vonultak a Nagytemplom elé, majd Papp László (Fidesz) polgármester, valamint három keresztény felekezet egyházi vezetője, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Fekete Károly református püspök és Palánki Ferenc római katolikus megyéspüspök mondott beszédet.

Budai Péter

Papp a beszédében a béke fontosságát hangsúlyozta, mondván, mi békében ünnepelhetünk, miközben Ukrajna mellett már a Szentföldön is háború van. A polgármester békességet kívánt a jóakaratú embereknek, a jóakaratú debrecenieknek és a karácsonyra készülőknek, majd jelt adott a belváros ünnepi díszkivilágításának felkapcsolására.

SM

Habár az esemény műsorvezetője Kosina Péter hortobágyi pásztort és családját kérte meg, hogy működjenek közre az első adventi gyertyagyújtásban, azt a felszólalók mellett mégis inkább Kósa Lajos gyújtotta meg a polgármester és az egyházi méltóságok mellé felsorakozva.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.