VILÁGGÁ MENTEM

Rendőrből menedzser a Wembley Stadion mellett

Cege Róbert egyike azon hivatásosoknak, akik nemcsak leszereltek, de boldogulásukat is külföldön keresték tovább, hiszen itthon kilátástalannak tűnt a helyzetük.

Miért ment el?

Otthon a rendőrség (határőrség) kötelékeiben szolgáltam. A gazdasági válság 2008 után elnehezítette a megélhetést, így nem sokat gondolkodtam az otthoni opciókon. Meg aztán volt bennem egy jó nagy adag kalandvágy is, ezért 2008-2009-ben először Ausztriában próbáltam szerencsét. Majd 2009 év vége óta Londonban élek.

Most mit csinál?

Jelenleg egy 4 csillagos hotel food & beverage managere vagyok, a híres Wembley Stadion közvetlen közelében. Egy 30 fős csapatot vezetek, szobaszerviz, éttermek, bár, konferencia és banketing részlegeken belül. Amikor a stadionban élet van, néhány világsztár is megfordul nálunk, ami önmagában nagy élmeny, ha valaki szereti a sportot és/vagy a zenét.

Hogy érzi magad, jó döntés volt elmenni?

Soha nem volt semmi kétség bennem ezzel kapcsolatban, bár 10 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy hosszútávon akár itt is alakulhat az életem. Jól érzem magam, úgy érzem, sikerült jól beilleszkedni, megismerni több kultúrát, így mindenképp azt mondom, jó döntés volt. Szerencsés vagyok, hogy anno Londont választottam úti célul, szó szerint egy új világ nyílt meg előttem. Rengeteg ország/város „hirtelen” elérhetővé vált, sok embert ismertem meg, néhány jó barátra is szert tettem. Mondhatni, sokat láttam, sok mindent megéltem.

Mit tanácsol azoknak, akik tervezik az elindulást itthonról?

„Aki mer, az nyer!” Komolyabb nyelvtudás vagy anyagi háttér nélkül is el lehet érni célokat, amiket kitűzünk magunk elé. Élő példa vagyok. Ha valaki Angliát, mondjuk Londont választja úti céljának, új dolgokra nyitott elmével érkezzen, vetkőzzön le néhány otthoni szokást, legyen kitartó és pozitív. London a végtelen lehetőségek városa, ambiciózus, kemény munkával magasra lehet törni, sok mindent el lehet érni. Soha ne elégedj meg azzal, amid van, mindig legyen valami új cél az életedben!

Haza fog jönni, mikor és miért?

Párommal, aki angol, itt tervezzük a jövőnket, nem áll szándékomban hazaköltözni. Ettől függetlenül Magyarország, Debrecen, az otthon maradt rokonok, barátok, magyar szokások, ételek, italok (pálinka) ... mindig hiányoznak, hiányozni fognak. Megéri-e ekkora áldozatot hozni? Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie.

VILÁGGÁ MENTEM című sorozatunkban olyanokat mutatunk be, akik hosszabb-rövidebb időre elhagyták Magyarországot, illetve olyanokat, akik külföldről érkezvén Magyarországon próbálnak szerencsét.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.