„Mi van itt, palotaforradalom??” – Tiba István arra kérte Szijjártó Pétert, ne legyen akkumulátorgyár Hajdúnánáson

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy látja, a fideszes politikus egyenlőségjelet tett az akkumulátorgyárak és az egészségre veszélyes üzemek közé.

Január 24-én gazdasági évindító eseményt tartott Hajdúnánás önkormányzata. Az eseményről a Debrecinert nem értesítették, ezért kérdéseinket sem tudtuk feltenni az ott elhangzottakkal kapcsolatban. A kormányközeli Kesma-hálózatba tartozó Hajdú Online beszámolója szerint Tiba István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a megjelenteknek elárulta, a legutóbbi egyeztetésükön kifejezetten kérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy amennyiben nem valósul meg a település határába tervezett MotoGP-pálya, akkor ahelyett a területen „akkumulátorgyár, illetve olyan beruházás, amely a lakosság egészségére veszélyt jelenthet, ne legyen”.

A gazdasági évindító rendezvényen Szólláth Tibor (Fidesz) polgármester átadta Tiba Istvánnak a Hajdúnánás Város Díszpolgára kitüntető díjat, melyet Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete adományozott – olvasható Szólláth közösségi oldalán
facebook.com/tibor.szollath.7

„Hoppá! Tiba István fideszes országgyűlési képviselő azért könyörgött Szijjártónak, hogy nehogy egy akkumulátorgyárat telepítsen a körzetébe!” – kommentálta a történteket Hadházy Ákos (független) országgyűlési képviselő a közösségi oldalán. A politikus úgy látja, Tiba egyenlőségjelet tett az akkumulátorgyárak és az egészségre veszélyes üzemek közé, erről pedig éppen a Hadházy által „propagandalapnak” nevezett Hajdú Online számolt be. „Mi van itt, palotaforradalom??” – tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő.

Ha nem versenypálya, akkor ipari park lesz a 490 hektár termőföldből

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Hajdúnánásra tervezett MotoGP-pálya beruházását a kormány az Ukrajnában zajló háborúra hivatkozva felfüggesztette. Tiba István többször is beszélt arról, hogy amennyiben nem valósul meg a projekt, abban az esetben ipari parkot alakítanának ki a 490 hektáros területen. Október 18-án Szólláth Tibor (Fidesz) polgármester egy lakossági fórumon elmondta, 127 gazda földjeit érintette a célterület – jelenleg termőföld – állam általi megszerzéséért indított eljárás. Egy tulajdonossal akkor még nem tudtak megállapodni.

FRISSÍTÉS

A történtekkel kapcsolatban közleményt juttatott el a Debreciner szerkesztőségéhez Szabó Bence momentumos debreceni önkormányzati képviselő, Mándi László ellenzéki polgármesterjelölt kampányfőnöke. Ebben felszólítják Tiba Istvánt, hogy „ossza meg nyilvános eseményen, sajtótájékoztatón a méreggyárak veszélyeit taglaló érveit a debreceni lakosokkal is”. A közlemény szerint „egyre jobban látszik, hogy megütik a bokájukat azok, akik semmibe veszik a felháborodott választópolgárokat”.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.