„A szemünk előtt épül az ország második fővárosa” – hangzott el a Prohuman új debreceni irodájának átadásán

A cég vezetője szerint Debrecen hamarosan egész Magyarország számára a világ közepe lesz. Papp László polgármester közölte, az elmúlt évek beruházásai miatt több mint 18 ezer munkahely jön létre a városban. A humánerőforrás-szolgáltatót arra kérte, részesítsék előnyben a debrecenieket, amikor munkaerőt keresnek az itteni vállalatoknak.

Január 31-én adták át a Prohuman Zrt. új debreceni központját. Az eseményen Zakor Sándor, a humánerőforrás-szolgáltató cég igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy Debrecen nemcsak a helyiek, hanem egész Magyarország számára is a világ közepe lesz. Szerinte az ország száz éve nem látott olyan mértékű gazdasági fejlesztést, amely elindult Debrecenben és térségében.

Galéria: Prohuman – debreceni átadás (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Polgár Tóth Tamás

Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója hangsúlyozta, lehetővé kell tenni, hogy aki itt szeretne boldogulni, az megtalálja a számítását. Közölte, az ügynökség 59 beruházást támogatott Hajdú-Bihar megyében 2014 és 2023 között, ezek eredményeképp összesen közel 4 ezer milliárd forint befektetés érkezett a megyébe, több ezer munkahelyet létrehozva. Joó István szerint ma Debrecenben mindenki megtalálhatja a képzettségének megfelelő munkalehetőséget. „A szemünk előtt épül az ország második fővárosa: bővülő ipar, szélsebesen fejlődő városi infrastruktúra, az ország legnagyobb egyeteme, és a városban élők érdekeit mindenkor szem előtt tartó városvezetés” – sorolta.

Debrecen eléri a gazdaságfejlesztési határait a polgármester szerint

Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere azt ígérte, mindent megtesznek azért, hogy a Prohuman szolgáltatása elérhető, érthető és használható előnyöket biztosítson a debreceni munkaerőpiac, valamint a régióban élők számára. Kiemelte, az elmúlt időszakban közel 5 ezer milliárd forintnyi működőtőke érkezett Debrecenbe, illetve érkezik a következő években. Ez több mint 18 ezer munkahelyet jelent a városban.

Polgár Tóth Tamás

Hangsúlyozta, 2015-ben egy olyan oktatásfejlesztési folyamatot indítottak el Debrecenben, amely megkönnyíti a Prohuman dolgát a munkaerő közvetítésében, ugyanis nagyságrendekkel nőtt az elérhető, szakképzett fiatalok száma. Papp azt is kijelentette, Debrecen a következő években eléri a gazdaságfejlesztési határait, de addigra már létrejön itt a vidéki Magyarország legnagyobb gazdasága. A Prohuman vezetőitől azt kérte, részesítsék előnyben a debrecenieket, amikor munkaerőt keresnek az itteni cégek számára.

Kelet-magyarországi visszatérőkkel számolnak

A megnyitóbeszédeket követően Zakor Sándor, Joó István és Papp László szalagátvágással adták át az új irodát, majd Reményi Zsuzsanna, a Prohuman nemzetközi ügyfélkapcsolati igazgatója adott elő a régió munkaerőpiaci lehetőségeiről. Úgy fogalmazott, a térségben jelenleg „munkaerő-kannibalizmus” van, valamint arról is beszámolt, a kelet-magyarországi beruházások földrajzi vándorlást fognak elindítani, és kialakul azoknak a rétege, akik korábban elköltöztek innen, most pedig visszatérnek. Azzal is számolnak, hogy egyre többen hagyják majd ott a szellemi munkát a fizikaiért cserébe.

Polgár Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.