Idén is indul az Erősödő Civil Közösségek támogatási pályázata

Kulcsfontosságú a vidéki civil szektor kapacitásfejlesztése.
Emberség Erejével Alapítvány

Az ECK támogatási programja, az Inkubátor 2024 olyan vidéki informális csoportoknak és civil szervezeteknek szól, akik 2018 után kezdték meg működésüket és szeretnék megerősíteni a közösségüket. A pályázaton nem vehet részt, aki a 2023-as ECK programok nyertese volt.

A napokban tájékoztató lesz Debrecenben

„Az elmúlt évtizedben Magyarországon rendszerszinten épült le a demokrácia, ami a jogalkotásban, a civil szervezetek autonóm működésében és az állampolgári szerepvállalásban is megmutatkozik. A civil szervezetek komoly kihívásokkal szembesülnek működésük és fenntarthatóságuk terén. A finanszírozás átpolitizáltsága, a párbeszéd és az érdekérvényesítés fokozatos ellehetetlenítése egyre inkább szűkülő teret hozott létre civil szervezetek körül. Az elmúlt három év különböző válsághelyzeteinek hatására a civil szerveződések működési körülményei tovább nehezedtek.

A fejlett civil társadalom, az erős és független civil szervezetek, elősegítik az állampolgári részvételt és széleskörű képviseletet biztosítanak az embereknek. Ez a demokráciát erősebbé és ellenállóbbá teszi. Ennek érdekében kulcsfontosságú a vidéki civil szektor kapacitásfejlesztése.”

Debrecenben február 8-án, csütörtökön 17 órától lesz pályázati tájékoztató, amelynek részletei az eseményoldalon ismerhető meg.

Az ötletpályázatok beadásának határideje: 2024. február 21., 12 óra.
A projektek maximális hossza 7 hónap, ami a szerződéskötéstől veszi kezdetét. A támogatás összege 600 ezer forint, illetve a nyertes pályázók különböző képzéseken és műhelyeken vesznek részt.

A támogatott kezdeményezések elbírálását és kiválasztását az Emberség Erejével Alapítvány munkatársai külső szakértők bevonásával végzik.
A kiválasztott pályázók kétnapos projektfejlesztő műhelyen vesznek részt. Ezután kell beadni a kidolgozott pályázati anyagot, amely a projekt részletes bemutatását és a szervezeti fejlődési cél megfogalmazását is tartalmazza, ennek határideje 2024. március 8., 12 óra.
Az Emberség Erejével Alapítvány a döntésről 2024. március 18-án értesíti a pályázókat. Az értékelés eredményével kapcsolatban fellebbezésre nincs mód, a döntésről az Emberség Erejével Alapítvány a pályázó kérésére ad indoklást.

További információk az Emberség Erejével Alapítvány és a pályázat weboldalán elérhetőek.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.