Bővül és aktualizálódik folyamatosan a debreceni zebraszerdázók üzenetcsokra

„EU-s jogállamban, itthon, oktatásért tüntető diákoknak könnygáz, pedofil-pártoló otthonvezetőnek kegyelem jár.” Egy óra alatt – számolta az egyik résztvevő – 30 szimpátiadudálást kaptak az arra járó autósoktól a tüntetők.

Kétoldalas táblák, velős és kimondottan hosszabb üzenetek is szerepeltek a debreceni hatodik Zebraszerda táblástüntetésen február 7-én, ezúttal a Kölcsey Központ előtti gyalogosátkelőt használták a demonstrálók.

Galéria: Hatodik Zebraszerda Debrecenben - 2024. február 7. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Koppányi Szabolcs

Az akkugyárak elleni felszólalás, a „Miért nem dönthet Debrecen?”, és a szimpátiadudálásra felhívás megmaradt, ám a többi üzenet új volt 15.30-tól egy órán át. Úgy tűnik, az egyéb aktualitásokat is kezdik elővenni a tiltakozók, hiszen megemlítették a debreceni „instant erdőt” is, amit egyes, a térségben lévő fideszes politikusok által EU-s támogatásokból összegründolt lombkoronasétányok mellé telepítenének – szó se róla, elférne azokban a rengetegekben a dézsadzsungel. Ám még ütősebb volt a pedofília miatt elítélt gyerekotthon-vezető helyettesét kegyelemben részesítő köztársasági elnök tettére is reagáló szöveg.

Koppányi Szabolcs

A zöld lámpa rövidsége miatt ezen a napon csak áthaladtak vagy két tucat alkalommal a zebrán, és úgy mutatták fel tábláikat a demonstrálók, akik 2023. december 27-e óta rendszeresen jelen vannak Debrecenben. Emellett a járdákról, a zöldre várva is közölték írásos mondandójukat a városi közlekedés résztvevőivel. Ami újdonságnak tűnt, hogy a szórványos dudálások mellett többször látható volt, hogy a lassan elhaladó autókban ülők valamelyike mobiltelefonnal pásztázza a debreceni Zebraszerda aktivistáit.

Koppányi Szabolcs

A hetedik debreceni Zebraszerda február 14-én 7.20 és 8.20 között lesz a Kossuth utca és Klaipeda utca közötti gyalogátkelőnél.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.