Kettős céllal szervez tüntetést a Momentum Debrecenben

„A főbűnösöket még mindig nem érte utol a felelősségre vonás!” - írják a felhívásukban.

Február 15-én, csütörtökön 17 órára tüntetést szervez a Momentum a Csapó utca elején. Az „Elég a Fideszes pedofilbotrányból! – Tüntetés az igazságért Debrecenben” címmel meghirdetett esemény főszervezői Szabó Bence és Mándi László momentumos debreceni önkormányzati képviselők.

Facebook

A tüntetés Facebook-eseményében az alábbiakat írják:

„A pedofilvédő Novák Katalin lemondott. Varga Judit, aki az aláírásával hozzájárult a pedofilsegítő bicskei igazgatóhelyettes kegyelméhez, szinten lemondott.
DE EZ MÉG MINDIG KEVÉS!
A főbűnösöket még mindig nem érte utol a felelősségre vonás! A Fidesz és a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek a pedofilbotrány szálai.
Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktor és a többi cinkos két nő szoknyája mögé bújva ép bőrrel megússza ezt!”

Mivel a leírásból nem derül ki pontosan, mi a tüntetés konkrétabb célja, a Debreciner ezzel kapcsolatban megkérdezte Szabó Bencét. A Momentum észak-alföldi régióvezetője a következőt válaszolta:

„A tüntetésünknek két célja van. Elsősorban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy Varga Judit és Novák Katalin lemondásával nem a valódi felelősök vállalták a felelősséget. Orbán Viktor és Rogán Antal, akik legfelülről irányítják a NER rendszerét, meg sem szólalnak az ügyben.
Másrészt követeljük, hogy Papp László és Rácz Róbert tiltsák ki minden debreceni oktatási intézményből. Ne kaphasson munkát városunkban, annak ellenére sem, hogy felmentették a foglalkoztatástól eltiltás alól.”

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.