Aktualitások a Zebraszerda transzparensein

A gyermekek valódi védelmére is felhívta a figyelmet a legutóbbi debreceni Zebraszerda. Markánsnak mondható vélemények is felkerültek a tiltakozók tábláira.

A Zebraszerda 7. debreceni eseményén ezúttal nem az autósok dudálása volt a domináns, bár akadtak ilyen szimpátiajelzések most is. Viszont a feliratok a közelgő önkormányzati (és európai parlamenti) választásokat is előrevetítették már: „Maffiózó Viktátor! 2024 Bu(kj)ék!” Más kérdés, hogy most nem országgyűlési helyekről fogunk voksolni, ám vannak, akik úgy vélik, a jelenlegi miniszterelnököt is elsodorhatja egy igazán nagy hullám, amit akár a pedofilbotrány, akár más jelentős téma hozhat.

Galéria: Hetedik Zebraszerda Debrecenben - 2024. február 14. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Koppányi Szabolcs

Az a téma is felkerült az egyik táblára, ami talán már sokak fejében szintén megfogalmazódott. Jelesül az, hogy rendben van, az akkugyárakat pártolók emlegethetik az egészségügyi határértékeket, amelyek alá be akarják valahogy szorítani majd a károsanyag-kibocsátás jelzőszámait. Ám arról mélyen hallgatnak, hogy ha éppen csak alatta lesz, az voltaképp szinte ugyanúgy szennyez, mintha picit fölé emelkedne, magyarán azt sugallni, hogy itt semmiféle káros hatása nem lesz ezeknek a gyáraknak a közelben vagy akár a térségben élő emberekre, nettó csúsztatás.

Koppányi Szabolcs

Olyan alapvetések is felkerültek a táblákra, mint hogy „A lopás bűn” vagy „A gyerek nem játék”, utóbit megtoldva azzal a kérdéssel, hogy vajon a jelenlegi politikai hatalom különbséget tesz egyes pedofilok között.

A február 21-ei debreceni Zebraszerda 16.30 és 17.30 óra között lesz a Fórum és a Párizsi Udvar közötti zebrán.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.