NASS

Szombaton űzik el a telet Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón több lehetőségük is lesz elbúcsúztatni a leghidegebb évszakot március 2-án azoknak, akik már inkább a tavaszra vágynak.
Facebook

Már délelőtt várja egy program a helyieket és a városba látogatókat, a Porszem Lovas Egyesület eseményén kiszeégetésen lehet részt venni 10 órától 13 óráig: „a babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bajuktól és bánatuktól”. Az esemény célja, hogy a téllel együtt a résztvevők maguk mögött tudják hagyni betegségeiket, rossz emlékeiket. A szervezők arra kérik a látogatókat, hozzanak magukkal egy cetlit, amelyre rá van írva mindaz, aminek szívesen búcsút intenének. Az „Állati temetés a Porszemnél” elnevezésű program a Heman Ottó utcán lesz, az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt tudnak az érdeklődők. Amennyiben valaki regisztrál és jelmezt is húz az eseményre, az akár lóra is ülhet a szervezők jóvoltából.

Facebook

A délelőtti esemény után, ha még mindig érezné a Hajdúszoboszlón időző látogató a tél leheletét, 17 órától busók segítségével folytathatja az évszak elkergetését a „Télűzés a busókkal Hajdúszoboszlón” elnevezésű rendezvényen. A program elején „a legendás busó”, Eisler József avatja be az érdeklődőket a busójárás történetébe. Ezt körtánc követi kóló zenével, majd a nézőket is bevonják a télűző mókázásba. Az esemény záróprogramja a tűzgyújtás lesz, ami hagyományosan a télűző programok része. A részvétel itt is ingyenes.

Facebook

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.