Kósa Lajos felelősségét is vizsgálhatják egy kiskorú veszélyeztetése kapcsán tett feljelentés nyomán – Telex

A debreceni politikus annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az elnöke, amelynek edzője, Sebestyén Júlia ellen korábban több szülő is panasszal élt az edzési módszerei miatt.

„Túlkapások már ekkor is voltak, arcon csapta, mert nem azt ugrotta, amit kért, rángatta a haját. Hogy nem szóltam azonnal, azért volt, mert azt gondoltam, egy kis szigor belefér. De olyan pletykák is jártak a jégcsarnokban, hogy jobb nem szólni, mert Juli akkor leveszi a kezét a gyerekről” – idézi a Telex az egyik szülőt, aki többedmagával nyújtott be panaszt 2022-ben a Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek (MOKSZ) Sebestyén Júlia edző módszerei miatt.

Facebook

A portál cikkéből kiderül, hogy a rendőrség a szövetség bejelentésére 2023 novembere óta nyomoz az ügyben, több tanút is meghallgattak már. Mint írják, kiskorú veszélyeztetése miatt a legenyhébb büntetési tétel egy, a legszigorúbb öt év szabadságvesztés.

A Telex arról is beszámolt, hogy mivel az érintettek tartanak arról, hogy Sebestyén kormánypárti kapcsolatai miatt – a férje, Gór Csaba a budapesti II. kerületi önkormányzati Fidesz-KDNP-frakció vezetője és a párt országgyűlési választókerületi elnöke – nem lesz elég alapos a kivizsgálás, tavaly novemberben kiskorú veszélyeztetésének bűnsegédi bűnrészessége vagy a bűnpártolás vétségének megállapítása érdekében ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A portál úgy tudja, ennek nyomán Kósa Lajos szövetségi elnök felelősségét is vizsgálhatják.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

Kósa Lajos lányát is edzette

Sebestyén Júlia az önéletrajza szerint 2010 és 2011 között a DSI Debrecen és a debreceni Jégkarc Egyesület szakmai tanácsadójaként dolgozott. A debreceni önkormányzati média 2010-es cikke szerint edzette Kósa Lajos lányát, Esztert is, aki jelenleg a Jégkarc Egyesület edzője.
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.