„Azzal akart jót tenni, hogy szexuálisan molesztálta a gyerekemet?” – Öt kislányt is zaklathatott Sz. atya – Szabad Európa

Ha bevallja a tetteit, tizenkét év letöltendő börtönbüntetést kap. A görögkatolikus papot azzal vádolják, hogy szexuálisan bántalmazott öt gyermeket.
Báthory Róbert / Szabad Európa

A hajdúnánási parókiáról még 2022-ben helyezték Bagamérra az atyát, akit korábban egy gyermekvédelmi intézmény lelki vezetőjeként feljelentettek egy kislány molesztálása miatt. Abban az ügyben a rendőrség megszüntette az eljárást – írja a Szabad Európa.

Nem sokkal később a bagaméri általános iskolában kezdett el hittant oktatni, de alig hat héttel később már feljelentette egy kilencéves lány édesanyja, mert szexuálisan bántalmazta a lányát. Hiába keresték az atyát, elzárkózott az interjú elől, a Hajdúdorogi Metropolita Egyház sem válaszolt a Szabad Európa kérdéseire.

Budai Alexandrának és most tízéves lányának még a nyomozás alatt sem hittek a falubeliek, rengeteg atrocitás érte őket: beszóltak nekik az utcán, a postán, a boltban, hazugnak nevezték őt és a lányát is, mert Bagaméron szinte senki nem gondolta, hogy Isten szolgája ilyet csinál. Akkoriban még a görögkatolikus egyház feje, Kocsis Fülöp is koholt vádnak nevezte a papját érő állításokat. Budai Alexandra szerint másfél év alatt megvívták a harcukat az egyházzal, és nem tudták megvásárolni a hallgatásukat.

Riport Magyarország jobb széléről, onnan, ahol Sz. atya azt gondolta, sosem derül ki, mit csinál a kislányokkal, vagy ha mégis, úgysem hisznek nekik. Nem így lett. Pedig a pap engesztelésképp még számlát is nyitott a kisboltban akkor kilencéves áldozatának.

További részletek a Szabad Európában olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.