NASS

Szegregálódás vagy a szabadság megélése? – Debrecenben is bemutatják Vigvári András Zártkert-Magyarország című könyvét

A debreceni lakhatási folyamatokról, valamint a zártkertek társadalmáról, az állam és az önkormányzatok zártkertekhez való hozzáállásáról beszélgetnek többek között a meghívott vendégek.
Facebook

Ma, március 4-én 18 órától az Alternatív Közösségek Egyesülete Baross Gábor utca 16. szám alatti közösségi terében mutatják be Debrecenben Vigvári András szociológus és etnográfus 2023-ban megjelent Zártkert-Magyarország című könyvét.

A kötet kapcsán a szerző mellett Juhász Tibor költő, író, szerkesztő, Löki Viktor biológus, a Streets of Debrecen fotóblog gazdája, valamint Szarvák Tibor szociológus, szociálpolitikus, a Debreceni Egyetem adjunktusa beszélgetnek a zártkertek benépesüléséhez vezető lakhatási folyamatokról, a városok peremén található átmeneti terekről és arról, hogy Debrecen miként hat ezekre az újraiparosítás és az ezzel összefüggő lakhatási válság. A beszélgetést Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírója moderálja.

A meghívott vendégek a saját zártkertekkel kapcsolatos tapasztalataikról is beszélnek más magyarországi településeket illetően, továbbá igyekeznek körbejárni, mennyire tekinthetők speciális térnek a zártkertek, mi az ott lakók viszonya ezekhez a területekhez, létezik-e sajátos zártkerti életmód, és hogyan viszonyul az állam és az önkormányzatok ezekhez a településrészekhez.

Az eseményen megvásárolható a Zártkert-Magyarország című kötet.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.