Alternatív közmeghallgatást tart több ellenzéki párt Debrecenben

Nem volt tűz, mégis porral oltották hétfőn délelőtt a debreceni Régi Városháza előtt demonstráló és az akkugyáras közmeghallgatás kapcsán a lakossággal személyesen találkozó ellenzéki összefogás embereit meg magukat a polgárokat is. Épp most javították a járdát épp ott.

Március 4-én, vagyis hétfő reggelig már több mint 500 kérdés beérkezéséről számoltak be az ellenzéki összefogás részéről, amit az általuk szervezett alternatív közmeghallgatás keretében rögzítettek és töltöttek, töltenek fel folyamatosan a nap során a megfelelő online felületre.

Galéria: Alternatív közmeghallgatás Debrecenben – 2024. március 4. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Koppányi Szabolcs

Ami a porolást illeti, mint megtudtuk, a Kuszi Kft. végzi a Régi Városháza (Piac utca 20.) renoválásának egy részét, s ennek a munkának most érkezett el a nagy hanggal és porral járó befejező szakasza, legalábbis az útburkolat helyreállítását illetően. Épp akkor, amikor az épület előtti néhány négyzetméternyi területen a helyi ellenzéki erők egy része a demonstrációját tartja. Mint az egyik munkástól megtudtuk, szombaton már fel volt szedve a burkolat, s nagy gödör tátongott ott, ám a helyreállítási munkák áthúzódtak hétfőre is. Az egésznapos ellenzéki kérdésbegyűjtés első fél órájában megállt a munkavégzés, ám utána folytatták azt, így az egyik momentumos önkormányzati képviselő némi iróniával jegyezte meg, hogy "igaz, mi azt mondtuk szlogenünkben, hogy ’Hangot adunk Debrecennek!’, ám nem pont így gondoltuk” (lásd videónkat).

A nap folyamán az ellenzékiek várnak mindenkit a Régi Városháza elé, legyen bármilyen, a CATL akkumulátorgyárával kapcsolatos kérdése, ők továbbítják, ahova kell. 17 órától aztán ugyanott tüntetést tart az ellenzék, amelyen felszólal Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje is.

A kérdésgyűjtés első órájában (9 és 10 óra között) tucatnyian fordultak meg a pultoknál, ahol nemcsak az akkugyáras kérdések szolgáltatnak témát, hanem a résztvevő pártok aláírásokat is gyűjtenek.

Koppányi Szabolcs

A mai történések kapcsán Papp László (Fidesz) debreceni polgármester is megszólalt a közösségi hálón, erről részletesebben itt írunk.

Kapcsolódó anyagok:

- Ide hirdetett „szabadtéri közmeghallgatást” a debreceni ellenzéki összefogás

- Papp László polgármester a debreceniek fizikai kizárásával tartott akkugyári „közmeghallgatásról”: Gyurcsány

- A Fidesz paródiát csinált az emberek véleményének meghallgatásából – állítja az LMP

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.