Felfüggesztették a Szabad Pécs működését – a szerkesztőség kéréssel fordult az olvasókhoz

Havi 2000 forint támogatásra számítanak legalább ötszáz olvasójuktól.
szabadpecs.hu

A Szabad Pécs működése már rövid távon sem tartható fenn jelenlegi formájában – tudatta a 2017 tavaszán indult pécsi online újság az olvasóival ma, miután befagyasztották a nyitóoldalukat.

„Lapunkat mindig ingyen olvashatták, de az előállítása pénzbe került és kerül, mert az újságírás hivatás és felelősség, de munka is” – olvasható a közleményükben, majd így folytatják: „Azt gondoljuk, hogy az optimális és ideális állapot az, ha a független sajtót elsősorban az olvasók finanszírozzák. A legjobb persze, ha kizárólag ők finanszírozzák.”

A Szabad Pécs működtetéséhez legalább 500 rendszeres adományozóra van szükségük, akik legalább havi 2000 forintos utalással segítik a Szabad Pécset. „Amennyiben nem sikerül elérni a minimálisan kitűzött 500 fős előfizetői-támogatói közösséget, a Szabad Pécs működtetését újra kell gondolnunk, szűkítenünk, átalakítanunk, vagy akár teljesen meg kell szüntetnünk. (…) A forráshiányos működésünk miatt egy ideig nem fogtok minket elérni, a Szabad Pécs működését felfüggesztjük. Reméljük, hogy hamarosan viszontlátjuk egymást!” – olvasható a Szabad Pécs befagyasztott nyitóoldalán.

A Debreciner – mint hasonló helyzetben lévő és az olvasói előfizetésekkel finanszírozandó szabad sajtó megteremtésén dolgozó internetes újság – szolidáris a Szabad Péccsel. Arra kérjük olvasóinkat, amennyiben módjukban áll, támogassák pécsi kollégáinkat, a helyi szabad sajtót!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.