Nem Debrecenben lesz az egyébként is Budapestre tervezett atlétikai világbajnokság

A kormány úgy látja, a kérdés eldőlt.

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely. Azt mondta, a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető.

A budapesti atlétikai stadion látványterve

Mint arról tudósítottunk, a legutóbbi debreceni közgyűlésre meglepetésszerűen, sürgősséggel vitte be a polgármester azt a szándéknyilatkozatot, miszerint a 2023-as atlétikai világbajnokságot megrendezné Debrecen, ha Budapest nem vállalja. Papp László igyekezetét a közgyűlés – az ellenzék képviselőivel együtt – ellenszavazat nélkül támogatta.

A közgyűlés másnapján, november 8-án levélben fordultunk a polgármesteri hivatalhoz. Azt kérdeztük: „tervezi-e a polgármester úr, hogy a debrecenieket is megkérdezze valamilyen módon a városvezetés igyekezetének lakossági támogatottságáról?” Érdeklődő levelünkre mai napig nem kaptunk választ.

Most Gulyás Gergely imént idézett nyilatkozata alapján úgy tűnik, minden marad a régiben, vagyis Debrecenben nem épül 40 ezer néző befogadására képes atlétikai stadion, se semmi más olyan, ami feltétlenül szükséges lett volna a világverseny itteni megrendezéséhez. Így már azt sem tudhatjuk meg, a debreceni városvezetés hová gondolta volna felépíteni a hatalmas létesítményt.

A Debreciner megkérdezte olvasóit, ők egyetértenek-e azzal, hogy Debrecen vállalja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését. A szavazásukban résztvevők kétharmada a NEM-re voksolt.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.