800

Közeleg a legújabb kori felvilágosodás

Ez a nép egy másodperc alatt lelkesül, majd az állami propaganda hatására bármikor szembefordul bárkivel.
facebook.com/peter.magyar.102

Mottó: Az állóvíz mindig megmozdul, csak nem mindegy, hogy más dobja bele a kavicsot, vagy én. Andorai Péter

Előző jegyzetemben már szóltam Magyar Péterről. Jót is, rosszat is. A ma még megítélhetetlenség homálya miatt. Tudják, mit látok? Az, hogy ezt a fickót (papíron) se a kormánypárti politikai birkák, sem a politikai ellenbirkák nem hatják meg igazán. Az ok még mindig homályos.

Kedves polgártársaim!

Le kell már arról szokni, hogy csak a jelenlegi állampártnál (a Fidesz és másnevű támogató kicsi énje - juj, de dehumanizáló vagyok! -, írjam csak ki: a KDNP) vagy csak valamelyik ellenzéki pártnál van a bölcsek köve és mindenki más kussoljon! Szóval, kedveskéim!
Bármennyire is furcsa, lassan vége annak a szemellenzőségnek, hogy nagyon durva és nagyon csúnya szavakkal támadjátok azokat a kvázi függetleneket, akiknek VAN különvéleményük, akik MERIK kritizálni az ellenzéki pártok tevékenységeit, megmozdulásait, nyilatkozataik is. (Az állampártot könnyű, mert olyan, amilyen, és könnyű védeni is, ha jutifalatokat kap tőlük az ember.)

Magyar Péter úgy ismeri ezt a semmire se jó magyar társadalmat, mint a tenyerét! Kimondta azt, amit sok ezernyi ellenzéki - közöttük én is - gondol. Nem kellenek sem a kormány, sem az ellenzék régi arcai se a parlamentbe, se az önkormányzatokba, se a zsíros pénzzel járó állami igazgatási vezetők közé. Kaptak elég időt. A kormánnyal elszállt a ló, és egy közpénzégető társadalmi krematóriummá, valamint egy közpénznyelő oligarchabandává degradálta magát! Az ellenzék pedig beletokosodott abba, hogy a.) ki a legjobb ellenzéki, b.) kinek jut be több képviselője a politikai bársonyszékes és képviselő-testületi helyekre, c.) és ezzel az ellenzéki politikai érdekháborúval biztosítja be a mai napig a Fidesz parlamenti kétharmadát! PONT.

Tehát kedves elvakult politikai birkák, birkácskák és ellenbirkák, birkácskák! Akik tulajdonképpen az általam szidalmazott - olykor igen sunyi - néprészek! A status quonak vége! Unalmas lett a politikai szempontból teljesen terméketlen, az eredményesség tekintetében állandó és felesleges egymásra fújogatás! Most már muszáj lesz gondolkodni is, mert a legújabb kori modern magyar felvilágosodás hamarosan a kezdetét fogja venni!
Milyen szép álom, bár én szeretném álmodni!

Most még csak a fuldokló gondolkodók labilis álma ez, ami kvázi egy emberen múlik, aki egy coming outtal kilépett a komfortzónájából, mert a NER valószínűleg meg akarta fojtani. Kit érdekel, hogy az elvált feleségét akarta védeni, visszaszerezni, vagy inkább a leépítése miatt lépett a színre? Engem nem! DE: maga az elképzelés szép! Az igen! A sok tutyimutyi ellenzéki termék között messze kiemelkedik az általánosan elfogadott keretekből!
Ahogy elmondta, a nyilvánosság védheti meg. Hozzáteszem én, hogy talán, mert ez a nép bármire képes! Ez a nép a goebbelsi mintájú propagandát két kanállal evő nép kb. 13 éve. Ez a nép egy másodperc alatt lelkesül, majd az állami propaganda hatására bármikor szembefordul bárkivel! És nem minden ellenzéki média akar ellenzéki maradni… Ott is embere válogatja, hogy kinek van gerince és kinek nincs.

Ennek a folyamatnak csak egy igazán nagy gátló tényezője van: a megszokott kormányzati és ellenzéki hatalmi-politikai érdek, ami nem kicsi súlyú teher. Ha pedig ezt az aljas kis emberi tényezőt ki tudja zárni egy új politikai erő, azaz „a hatalom közelében akarok maradni és ezért képes vagyok feláldozni akár a magyar népet is, csak nekem legyen hatalmi, politikai, gazdasági (egyébként érdemtelen) megbecsülésem a többiekkel szemben”, akkor egy új korszak köszönt Magyarországra! Nem mondom, hogy gazdagabb, de biztos, hogy igazságosabb.

Arról pedig fogalmam sincs, hogy melyik független média áll be a sorba a legújabb kori magyar felvilágosodás mellé, vagy csak a nézettségét akarja inkább növelni, mert a pénz az mindenkinek kell: a kis szemétkedő állampárti riporterektől kezdve a kisstílű fideszes csinovnyikok által Soros-ügynöknek nevezett, az állampárti médiába besorolódni nem akaró vagy nem tudó kismédiumokig bezárólag.

Még egy gondolatsor. Most jósolok. A mindenki által ismertté vált fideszmegtagadó férfi csak egy ember. Igen, most is azt mondom az igen jó ünnepi szereplése ellenére is, hogy csak egy ember, akinek megvolt az első 15 perc hírnév. Utána visszament a Partizánba – abba a Partizánba, amelyik egy nagy civil tüntetés alapja lett –, majd két nap múlva – ha implicite is, de – kimondta, hogy nekik nincs olyan szerepük, hogy megmondják, ki kire szavazzon, ezzel kvázi politikai semlegességet hirdetve magának. Lehet velem vitatkozni, hogy a Marci így, a Marci úgy… Ha tetszik, ha nem, én azt gondolom, hogy Marci egy túlélő típus. Egy igen okos fickó igen jó videós anyagokkal, de semmi több. Kívülálló, mindazok ellenére, amit tett eddig. Nem kell ezért szeretni engem! Ez a véleményem. Leírtam már. Nálam sincs a bölcsek köve, de amit érzek, azt papírra vetem, amíg hagyják. Lehet, hogy tévedek, lehet, hogy nem. Mindegy is. A Partizán ma a legmenőbb ellenzékinek hitt médium. Oda futnak be a szálak, akár mindkét oldalról. Lehetséges. Talán igen. Ez, van.

Hűha, eleveztem a pályáról! Szóval: jósolok. Téma: a közelgő önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választás – three in one! Mit gondolok, ki kit fog tenni és mi lesz az eredmény:

A Fidesz önként vállalt feladata:
1.) Minden de minden propagandaeszközt bevetni, minden nem fideszes vagy KDNP-s jelöltről megtudni mindent, amit csak lehet, semmi sem drága és semmi sem szent! Még a magánélet sem!
2.) Minden eszközzel megfizetni azt a „hárommillió csövest”, akinek nincs semmi élete. Még csak ne is tudjanak más pártokról!
3.) Minden eszközzel megfizetni a nemzetiségi választók képviselőit és rábírni őket arra, hogy rábírják az elnyomottakat, hogy a Fidesz EP-listájára kell szavazni! (Csak úgy fognak forogni a cigányok, mint a szélkakas, de a többi is!)

A jelenlegi ellenzék önként vállalt feladata:
1.) Mutyizni, mint állat egymás között, hogy kinek milyen hely kell.
2.) Most már két irányba is kommunikálni, hogy
a.) a Fidesz és a szatellitpártja semmire sem jó (egy aljas elnyomó),
b.) az az új „izé” csoport meg - amelyik valószínűleg egy egyesülettel indul az önkormányzatira, és egy kispárttal az EP-választásra, egy kiugrott fideszes egyéni vagy akár a Fidesz által támogatott játszmája is lehet -, és csak ők (a jelenlegi ellenzék) a jó, akik meg tudják váltani most már a világot.

Az új titán, Magyar Péter (mint új és egyéni politikai entitás) és még meg nem nevezett barátai (akiket szerintem most szereplőválogat) önként vállalt feladata:
1.) Beszállni a politikai játszmába már júniusban, de úgy, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon.
2.) Attól függően, hogy hogyan szerepel a kiválasztott egyesület, vagy fejleszteni, vagy lemondani róla.
3.) A kispárt, ha jól szerepel, vezetőváltása lesz és megtartjuk, ha nem jól, akkor pár nap múlva bejelentjük Magyar Péter új pártját!
4.) Mindez attól függ, hogy kikkel tárgyaltunk, barátkoztunk össze – majd legfeljebb azt mondjuk, a júniusi választások a puding próbája az evés volt –, és az eredményektől tesszük függővé, hogy ki megy és ki marad 2026-ra!
5.) Persze ugyanúgy, mint mások, megpróbáljuk megszerezni minél több szavaztató bizalmát. Ehhez eszköz a médiahálónk és az önként jelentkező napraforgók bevonása, ha nincsenek már szarrá égve!
6.) A lényeg, hogy Magyar Péter mindenképpen tiszta maradjon 2026-ra. Ezért majd kell még egy arc, amelyik feláldozható!

Nagyjából ezt várom el a politika szereplőitől. Hogy ki mennyire fog győzni? A Fidesz nagyon durván esélyes, mert az emberek pártokra szavaznak. Egy hülye is lehet polgármester bárhol. Nem ártana, ha annyi külföldi választási megfigyelő lenne, mint égen a fűszál! Mert visszanyalhatna a Fidesznek a fagyi, hogy az önkormányzati és az EP-választásokat egyszerre tartja. A Soros-ügynöknek nevezett — egyébként zömében igenis demokrata emberek — igenis kaphatnának valahonnan pénzt arra, hogy felvilágosíthassák az embereket a választási csalások mibenlétéről és büntetőjogi következményeiről, úgy ellenőrizhessék magyar állampolgárként az utcai anomáliákat, ahogy csak tudják, és úgy is jelenthessék a jogvédő szervezetek bevonásával. Na, még ez se jóslás! De mit várnak el tőlem, az eredményt? Oké.

Önkormányzati választások:
A Fidesz jóval kisebb arányban, de nagyon sok helyen győzni fog. Talán Budapest megmarad ellenzékinek, de abban nem vagyok biztos, hogy Karácsony Gergellyel az élen. Sok helyen fog előfordulni az a furcsa helyzet, hogy a polgármester fideszes marad, de nagyon durva ellenzéki képviselő-testülettel.

Nemzetiség választások:
A Fidesz adja a normatívát, a Fidesznek van a legtöbb láthatatlan pénze, a Fidesz mindent visz, de minek. Lehet, hogy az egészet rábízza Sztojka Attilára, és lesz, ami lesz.

Európai parlamenti választások:
Ha jók Magyar Péter kiválasztott kispártja és a kispártjának a jelöltjei, akkor a Fidesz kevesebb képviselőt juttathat be az Európai Parlamentbe. Ha nagyon durva lesz az EP-kampány és a jelenlegi ellenzék inkább az új politikai áramlatot akarja kivédeni, akkor a jelenlegi ellenzéktől vesz el EP-képviselőket Magyar Péter, és a Fidesz röhög a markába! Tehát most, a jelenlegi szét-szana égetett ellenzéknek kell eldöntenie, hogy befogadó lesz egy új politikai áramlattal szemben, vagy csak az ellenfelet látja benne, aki szavazatokat visz el tőle? Egy biztos: a jelenlegi ellenzék mindenképpen veszít.

A fentiekre van még egy variáció: mint a jó Oroszhonban, amely hatalommal a Fidesz-KDNP igencsak szimpatizál, Magyar Péter kiesik az ablakon. Higgyék el! Ezen is lehet agyban sakkozni. Mitől is lennénk jobbak, mint az oroszok?! Nekünk is vannak oligarcháink, vezetőink és rossz ablakaink…

Minden jót, kedves népem, kedves hazám!

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800 .

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.