Bemutatta csapatát Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere, aki civil színekben indul az önkormányzati választáson

A Közösen Balmazújvárosért Egyesület többségében azokat jelöli, akik 2019-ben a polgármestert támogató Célbakisér Szövetség aspiránsaiként szereztek mandátumot. Hegedüs Péter szerint győzelem esetén mindenekelőtt konszolidálniuk kell a helyi ügyeket, és nyugalmat kell teremteni a városban.
Polgár Tóth Tamás

A Közösen Balmazújvárosért Egyesület március 22-én, a Kamilla Panzió rendezvénytermében mutatta be polgármesterjelöltjét és az egyéni választókerületekben (EVK) induló képviselőjelöltjeit. A legutóbb függetlenként mandátumot szerzett, 2018 óta a város élén álló Hegedüs Péter polgármestert indítják polgármesterjelöltként, valamint számos helyen azokat indítják képviselőjelöltnek, akik 2019-ben a Hegedüst támogató Célbakisér Szövetség színeiben kerültek be a testületbe.

Hegedüs Péter
Polgár Tóth Tamás

A képviselőjelöltek

1-es EVK: Hegedüs Péter
2-es EVK: Hüse János
3-as EVK: Dr. Lajter Ágnes
4-es EVK: Béke Jánosné Irénke
5-es EVK: Molnár Péter
6-os EVK: Szegedi Lajos
7-es EVK: Demeter Pál
8-as EVK: Szabó Orsolya

Polgár Tóth Tamás

Tisztességet, becsületet és törvényességet ígér

Hegedüs Péter polgármester az eseményen arról beszélt, más településeken nem nagyon lát olyat, hogy a helyiek sokáig tűrnek, de aztán annyira kiállnak magukért, mint a balmazújvárosiak. Mint mondta, ezt a kiállást jelezték a Közösen Balmazújvárosért által szervezett tüntetések is. „Nem tudok és nem is akarok mást ígérni, mint amit eddig is csináltunk: tisztesség, becsület, törvényesség” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, az akadályok leküzdésére három módot tud: átugrani, átbújni alattuk vagy áttörni azokat – letérni az útról viszont nem fognak.

Polgár Tóth Tamás

Hegedüs Péter szerint az elmúlt években bebizonyították, a város tud önmagában és korrupció nélkül is létezni, fenn tudja magát tartani állami támogatások nélkül is. Mint mondta, ha nem számítjuk a pályázatokat és „a blokkolók tevékenységét”, akkor a város folyószámlahitel nélkül, pozitívan tud gazdálkodni. Arról is beszélt, hogy rengeteg vizsgálatot folytattak az önkormányzat ellen, de nem találtak ellenük semmit.

A képviselőjelöltek egyesével történő bemutatását követően a polgármester elmondta, hosszú évek óta ismeri őket, nem kételkedik az elkötelezettségükben és az igazsághoz való hűségükben, nem fordulnának a lakosság ellen – utalt arra a két képviselőre, akik korábban kiléptek a várost vezető képviselőcsoportból, és számos esetben a Fidesszel együtt szavaztak.

Polgár Tóth Tamás

Ha nyernek, első feladatuk a konszolidáció

Az eseményt követően megkérdeztük Hegedüs Pétert, mi lesz a legfontosabb kampánytémájuk. A polgármester azt felelte: Balmazújváros további építése. Mint mondta, először is konszolidálniuk kell azokat az ügyeket, amelyekben jelenleg a Fidesz által dominált helyi ellenzék blokkolja a döntéseket. Megjegyezte, már most is annak megfelelően irányítják a várost, hogy az ügyekkel a következő városvezetés tudjon boldogulni. Arról is beszélt, hogy nyugalomra is szükség lenne a városban.

Arra a kérdésünkre, hogyan védekeznének a kampányban megjelenő álhírekkel szemben, Hegedüs Péter azt válaszolta, ők csak valóságot fognak közölni, a velük szemben közölt álhíreket pedig nem lehet kivédeni. „Nekünk egyetlen feladatunk van, hogy a valóságot bemutassuk” – mondta.

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.