Már közel egy éve várják Debrecenbe Dobrev Klárát

Tavaly őszre ígérték, idén tavasszal várható.
Dobrev Klára egy 2022-es kampányeseményen Debrecenben
Lia

2023 elején Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának miniszterelnöke országjáró körútba kezdett azzal a céllal, hogy – amint arról a DK sajtóirodája tájékoztatott – „megmutassa a vidéki nagyvárosokban is: van alternatíva, le lehet váltani az Orbán-kormányt”. Nyilvánosan meghirdetett nagyobb rendezvényeken találkozott a pártja iránt érdeklődő miskolciakkal, nyíregyháziakkal, pécsiekkel, szegediekkel is. 2023 májusának közepén megkerestük a DK-t, érdeklődtünk, hogy várható-e az árnyék-miniszterelnök debreceni látogatása, s ha igen, akkor mikor. Azt a választ kaptuk, hogy „Dobrev Klára minden nagyvárosba el fog jutni, Debrecenbe várhatóan idén ősszel látogat majd el”. Ez a tervük azonban nem valósult meg.

Idén március 12-én a Debreciner ismét megkereste a DK sajtóirodáját, most azzal a kérdéssel, hogy a június 9-ei helyhatósági és európai parlamenti választásokig elkövetkező három hónapban várható-e, hogy Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és/vagy Gyurcsány Ferenc pártelnök nyilvános eseményre Debrecenbe jön. A válaszuk szerint „igen, Dobrev Klára a tavaszi kampány során ellátogat Debrecenbe is, ahogy az összes többi nagyvárosba is, a pontos dátum azonban még tervezés alatt van”.

A Demokratikus Koalíció két nappal ezelőtt bemutatta az árnyékkormányának programját. Mint az köztudott, a következő országgyűlési választások 2026-ban lesznek.

Dobrev Klára legutóbb 2022 februárjában járt nyilvános eseményen Debrecenben az akkori országgyűlési választási kampány ellenzéki eseménysorozatának részeként.

Galéria: Dobrev Klára kampánygyűlése Debrecenben – 2022. február 23. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Lia
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.