„Kiment és aztán azt a bilit odaöntötte a református egyház asztalára” – feszült lett a hangulat a református egyházban – RTL

A református egyház megszenvedte a kegyelmi botrányt. A hívek össze vannak zavarodva.

Az RTL televízió Házon kívül című műsorának stábja több egyházi embert is megkeresett, de csak egyikük vállalta, hogy interjút is ad.

Az egyházon belül többen is azt mondják, hogy reformátusoknál észlelhető morális válságért maga Balog Zoltán püspök a felelős.

rtl.hu

„Ő azt mondja, hogy most itt a református egyházat támadás érte. Márpedig ami miatt a református egyház ebben az ügyben bajban van, vagy aki miatt, az senki más, mint Balog Zoltán. Nem én kértem Novák Katalint, hogy adjon Kónya Endrének kegyelmet” – mondta Kónya Levente József, nemrég megválasztott debreceni presbiter.

Az elmúlt hetekben a Házon kívül stábja rengeteg lelkészt, presbitert, egyházközösséget megkeresett, többségüket hiába. A nemrég megválasztott, debreceni presbiter első szóra vállalta.

„Pontosan azért vállaltam el ezt a beszélgetést leginkább, merthogy azt gondolom, hogy jó az, hogyha mi egymásra találunk. Azok az emberek, akik bár nem akarják a református egyházat ott hagyni, tönkre tenni, nem akarnak belőle kiábrándulni, kisértődni, kiiratkozni, egyházszakadást előidézni, de mégis azt gondoljuk, hogy igenis van más út, mint az, amin most vagy amin az elmúlt pár évben haladtunk” – mondta Kónya Levente József.

További részletek az RTL oldalán.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.