800

A túlbonyolított elmesötétségben

Nem sok, de köszönöm, Magyar Péter! Ez is több volt, mint amit az ellenzék most ki mer mondani!
Budapest, 2024. április 6.
PLM

Mottó: Az igaz szó egyszerű.

Próbálom követni az eseményeket. Merthogy kihatással lehetnek a családom életére is. Hát, ami mostanában történik, az már tényleg SOKK!

Próbálom követni Gulyás Marcit, a magyarügyi szakértőt és kénytelen vagyok megállapítani, hogy olyan ő, mint nálunk Forgács Pisti romaügyi szakértő. Imádnak irányított beszélgetést csinálni az interjúalanyokkal és fényezni a tudást, ami kétség kívül bennünk van. No, de milyenek azok az interjúalanyok, akik nem veszik észre, hogy tulajdonképpen előmondják nekik, amit hallani akarnak, amiből vitákat lehet gerjeszteni úgy, hogy az alany már azt se tudja, hogy fiú vagy lány?! Én nem is értem, hogy miért kell 15 mondatos körkérdésekre válaszolni! Minden kérdést fel kell vezetni két-három percben? Olyan buták lennének az emberek?

Már eleve agyas vagyok kezdéskor a Fidesz egybites reklámjától, ahol éppen a témát, Magyar Pétert dollárbaloldalosítják, mert azt merte mondani, hogy ő alapvetően liberális beállítottságú ember… Még Kéri Lászlót „eltűrtem”. Szeret beszélni, és tud is. Kapta az ívet rendesen a körkérdésekből a tegezős Marcitól. Azonban Oros Dánielt nem ismertem. Nagyon kíváncsi lettem volna a saját mondanivalójára. Meghallgattam a beszélgetést, és azt mondom, a fickó nagyon tud, Gulyás azonban lehengerelte a kapkodós, idegbeteg stíllel!

PLM

Mondhatják, hogy akkor minek nézem? A válasz egyszerű: jön a választás, most már a csapból is Marci folyik, az okos, néha okoskodó megmondó ember. Megy majd világot látni. Független. Szeretik. Mindenki szereti. Az influenszer-tüntetés után amortizálta ugyan a nép agyát, hogy mi volt az ő szerepük, és közben egyszer mondta ki a miniszerelnök nevét, de minek is! Gyanús, gyanús. Felkapott lett, mint Magyar Péter. Hogy ki és meddig kapja fel, majd kiderül. Szeretik. Minden esetre civil, aki állandóan „politikál”. Nem bírom az ilyeneket, még ha a média mögé is rejtik az énjüket. Ez van, nem kell engem szeretni emberek.

Persze megosztom: Mire elég egy demonstráció? - Közvetítés és elemzés - 5 óra hosszú. Telis-tele véleményekkel, hírekkel, minden, de mindennel, ami ebben az évben történt és történni fog. Ha médiás lennék, nagyon utálnám a fickót! Bármennyire is nem vagyok híve a függetlennek mutatkozó sajtónak, nem igen bírom Gulyás Márton stílusát sem, el kell ismerni, hogy akik bementek oda a tüntetés alatt, nagyon komoly és jó szakemberek.

Kiragadok egy részt egy Facebook-posztomból

A messiás pedig vigyázzon! A „mimagyarok” után tán említeni kéne neki, hogy minden magyarul beszélő, magyarul gondolkodó, magyarul álmodó, a jelenlegi magyar földön született, ott adózó és ott is élő ember (közöttük milliónyi cigány) áldozata annak rendszernek, amelyiknek ő a kedvezményezettje volt, eleddig. (Itt most revideálom némileg az állaspontom. Volt három mondata a romákhoz. „A roma embereknek például befogadó környezetre van szüksége. Az ő őserejüket ténylegesen integrálni fogjuk és valódi felemelkedéshez adunk valódi esélyt. Oktatást és értelmes, hasznos, rendes megélhetést biztosító munkát.” Nem sok, de köszönöm, Magyar Péter! Ez is több volt, mint amit az ellenzék most ki mer mondani!)

Nem feledjük Magyar Péter, hogy honnan jöttél, és nem mi, hanem te fogsz bizonyítani nekünk! Nem mindenkinek jön be a sértett férj világmegváltó szerepe, Péter! Nekem se. És nagyon vigyázz, ha nacionalista maradsz, sokan meg fognak taposni. Ha te akarsz lenni az új NER, csírájában el fognak fojtani. Ha meg akarsz majd védeni „jó fideszeseket”, a „jó miniszterasszony” sorsára fogsz jutni! Belevágtál! Csináld!

Vártuk akár az ördögöt is messiás szerepben, ha viszi az orcátlan harácsoló tahókat. Te jöttél. Hát tedd, amit tenned kell! De ne feledd! Renegát lettél a sajátjaid között, áruló a gonosz tolvajok szemében, ahonnan jössz, és arra hivatkozol, hogy a hazádért teszed, amit teszel! Hát a hazádért tedd: Radnóti légy, ne Hitler, mert akkor szorulsz! Ha megnézted a régi barátaid lejárató reklámját magadról, hallgasd meg a Radnóti-verset is, és úgy szeresd a hazádat, ahogy ő! Ezt üzeni nektek a Horváth Feri! (Ki kell mondanom: a rendezvény elején, pont ezt a verset mondta el Bálint András! Nem voltam figyelmes. Bocsánatot kérek, de ki bír órákat a tévé előtt tölteni!)

PLM

Hogy miért idézek egy saját Facebook-posztomból? Mert össze kéne foglalni a dolgokat, azért: tény, hogy minden elhangzott, a Partizánban, amit leírok. Ma képes voltam végighallgatni őket. - A pedofilbotrányt maga Orbán Viktor tupírozta fel. Valószínűleg meg akarta előzni a bonyodalmakat, de igen kontraproduktívvá vált a dolog. - Balog Zoltán és az egyháza közötti viszony nem felhőtlen. Ne tegyünk már úgy, mintha az egyház és az állam szét lenne választva ebben az álkeresztény mizériában! Orbán Viktor még nem engedte el az alamuszi Balog kezét, aki valaha a cigányokért felelt. Ha Orbán tudott a kegyelmi ügyről, nem is igen fogja. Ennyi az egész. És ha megharagszik? Nem lesz pénz semmire. Alig vannak igazi, adakozó hívők. Az nem pálya, hogy néha bemegy a templomba néhány politikus is. - A DK-ás Dobrev Klára ölelgeti a túlélő MSZP-és Kunhalmi Ágnest és a párbeszédeseket is. Lelkük rajta. Fő a szék. Ha kipukkan a Magyar-lufi, nekik jó a második hely is Orbánék után. - Nem indul Miskolcon Veres Pál. Addig csesztette a székfoglaló ellenzék, hogy inkább nem. - Gyurcsány szerény. Ha menni akar, menjen a DK pártelnöke szóbárbajt vívni Magyar Péterrel és Orbán Viktorral. Persze, otthon meg szétveti az ideg, mert tényleg darabokra tudná szóval és konkrét számokkal püfölni mindkettőt. - Hárman agyatlankodnak a főpolgármesteri székért. A szóvivő nő olyan videókkal jön ki, hogy az emberbe megáll az ütő. Sofőr, tolmács és karbantartó is akar lenni, de programja nincs, csak szekálja a szépfiút. Gyerekek, a végén még a megfázós orrú ember lesz Budapest feje! - A Fidesz propaganda-gépezete mint egy terminátor, úgy szórja a szájbarágós, mocskos, aljas és hazug propagandáját folyamatosan. Mindenki hülye, csak ők helikopterek. És ez tényleg azt jelenti, hogy néhány igen okos ember, úgy ott hagyta őket, mint eb a Szaharát! - Amikor már a nem túl okosnak látszó Trócsányi sem vállalja, hogy ő legyen az Alkotmánybíróság feje, akkor ott baj van. Hiányoznak a csajok Viktornak, én úgy látom!

PLM

Mindent összevetve: nyakunkon a választás. Senkit nem érdekelnek a jelöltek vagy a parlamenti ellenzék mutyizása. Milyen ország ez? Mindenki drukkol Magyar Péternek, aki jó beszédet tartott, olyan hangnemben mintha papneveldében nőtt volna fel. A Fidesz keresztbe nyelné, az ellenzék eltaposná, mint a csikket… Ismerve a „mimagyarokat” vagy nemsokára megjelennek egy békemeneten ötszázezren Orbán mellett, vagy sunyiskodva figyelnek, mert tudják, ha a hatalom meggyengül, nem érdemes mellette maradni, bármennyit is adott nekik. Magyarul: ha mégis győz a divat, mindenki ’56-os mesehős lesz, hogy mennyire nagyon utálta a Fideszt…

Akkor most üljünk le és gondolkozzunk: „Hát én immár kit válasszak?” Pedig ez még csak a puding próbája. Két évig még biztosan a Fidesz herdálja kormányon a magyarok pénzét! Lesz kínai rendőr, akkumulátorgyár, hegyi-karabahos magyar útépítés az azeriek által lenyúlt autonóm területeken. Mennek még ezek kormányostól Szerbiába és Grúziába (na jó, Georgiába), ölelgetnek még külföldön diktátorokat is, háborús veszélyhelyzet ide vagy oda. Ezek ilyenek! Szijjártó Pétert még egyszer kitünteti Lavrov, és bizony a nagy szabadságharcos utcai nindzsa is okoz még kellemetlenségeket a NATO-ban és az Európai Unióban is. Elég, ha csak Putyin rosszul néz vagy a kínai kommunista párt hoz egy határozatot! Oké, oké… Túltoltam egy kicsit. És ti nem?

Hogy hol van ebben az egészben a cigányok története? Úgy, sehol? Nem fontosak. A kis buta önkormányzatiságuk senkit nem zavar. Pocsolya. Ott a Sztojka nekik, oszt’ jó van! Ha meg az lesz az ukáz, hogy nem szabad őket bántani, majd jöhet Toroczkai, aki egyébként igen szépen feltérképezte a Schadl-ügyet, és szépen rájöttek arra, hogy ki volt a fickónak az anyja, a nevelő apja és bizony van egy nagyhatalommal bíró „kvázi szakmunkás-szakavatott gárda”, amelyik nem igazán akar kihalni, ha hihetünk neki. Régebben III/3-oknak hívták őket.

Ja… és a végrehajtásról szóló törvény szinte semmit nem változott. Az a 60 rugó is bármikor elvehető. Olyan a törvény. No, szervusz Magyarország! Boldog romanapot cigány magyarok! Elvégre április 8-ika van. Kitalálták nekünk 1971-ben! Minden happy! Itt. Ebben az országban, minden happy!

PLM

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800 .

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.