Elmarad a református egységnap, a Balog-ügy lehet a háttérben

Határokon átívelő ünnepre készült volna az erdélyi és magyarországi vallási közösség, de a májusra tervezett eseményt lemondták.
facebook.com/balogzoltanlelkesz

A Magyar Református Egység Napját először 2009. május 22-én tartották – aznap mondták ki a Kárpát-medencei magyar református részegyházak alkotmányjogi egységét. Idén május 25-én – öt év után ismét – Debrecen lett volna az ünnepi találkozó házigazdája – írta meg a Szemlélek.

A Szemlélek értesülései szerint szűkebb fórumokon már nem is csinálnak titkot a program lemondásából, a hozzánk eljutó információ szerint pedig a döntésnek egyértelműen köze van a kegyelmi botrány miatt a hazai református egyházon belül kialakult feszültséghez.

Keresztelőket mondanak le, sorra lépnek ki egyháztagok a reformátusok közösségéből, van, akit retorzió ér, s olyanok is vannak, akik egészen addig felfüggesztették a református egyházat szolgáló tevékenységüket, amíg a vallási vezetők megnyugtató megoldást nem találnak a Balog Zoltán által előidézett hitelességi krízisre.

További részletek a Szemlélek információjában találhatók.

Kapcsolódó anyagok:

- „Mély szégyent hozott egyházunkra” – Megosztotta a hajdú-bihari református lelkészeket Balog Zoltán és a kegyelmi ügy

- Lemondásra kérte Balog Zoltánt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.