800

Értelem és érzelem

A buta magyar a jó magyar mostanában. Meg fogják választani a saját elnyomóikat, akiktől félnek.
Törő Vanda

Mottó: A szókimondókat nem szeretjük, de becsüljük. Milkó Izidor

Én megértem azokat a hátrányos helyzetű embereket, akik azt érzik, hogy nincs más választásuk, mint az erősre szavazni. Több millió egyáltalán nem hátrányos helyzetű ember is ezt teszi lassan 14 éve minden választás alkalmával. Ők is az erősre szavaznak. Mi motiválhatja őket, mi az a mozgatórugó, hogy ezt tegyék?

A magára hagyott hárommillió magyar polgár nem is igen tehet mást, mint behódol a helyi településvezetésnek, akik mellett ott áll az állampárt, a Fidesz, de ott áll még az utolsó uzsorás is, de még az erőemberek is, akik munkát kapnak a szennyes erkölcsűvé vált államtól, „védelem” fejében. Hogyan is képzelhető el, hogy egy egyszerű, tisztességes, családos ember szembe szálljon hatalmas vagyonokat összeharácsoló kiskirályokkal, ekkora primitív erőkkel! Sehogy! NINCS VÁLASZTÁS! Kábítószer az van! Az állam valós intézkedéseket nem tesz ellene. A buta magyar a jó magyar mostanában!

Megvédi a Fidesz a magyar családokat ezektől a züllött erkölcsű emberektől?! Megvédi? És mindig csak a családokat kell, a többiek smafu, szükséges veszteség? Azok nem magyarok? Mi lesz a tiszta lelkű emberekből? Micsoda! Hát, szabad prédát csinált ez az állam milliónyi egzisztenciáját vesztett magyar állampolgárból, amiért maga az állam is hibás. Sok kistelepülésen ez a helyzet. Meg néhány városnak csúfolt helyen is, ahol nem csak a madár, de még egy helyi busz se jár! És meg fogják választani a saját elnyomóikat, akiktől félnek! Őrület! Ez lenne a demokrácia a XXI. század Magyarországán?

Ezeket a szegényembereket, akikről én beszélek, nem védi meg senki, de még az állam sem. Az a Fidesz védené meg, amelyik nem bánja, hogy minden közösségi intézmény megszűnik egy településen? Ahol se munkahely, se orvos, se gyógyszertár, se posta, se bank, se kultúrház, se egy állami élelmiszerbolt, se egy rendőr, se egy polgárőr, de még egy árva kocsma sincs… Rosszabb, mint a Vadnyugat! Szellemtelepülésekkel van tele az ország! Szabad préda az erőszakos, aljas embereknek!

Persze ott se sokkal jobb élni, ahol minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden térkő, és vannak csodálatos - az átlagember számára elérhetetlen - szállodák, világörökségi részek. Talán több egy kicsivel a munkalehetőség, de süsd le még a szemed is, és hajtsd meg a fejed is, ha megjelenik a „főmaffiózó” állami pénzekből milliárdossá tett veje a tulajdonlásra kiszemelt szállodában. Vajon Tokaj-Hegyaljának hány ura van mostanában? Kik tulajdonolják a legnagyobb egybefüggő birtokokat, szállodákat? Vagy a Balaton partját erőszakosan betelepítők vajon nem egy maroknyi csapat tagjai, akiket a maffiózó állam támogat? Behódolnak a kisvállalkozók? Behódolnak! Itt is, ott is? Tehetnek mást? Nem tehetnek!

Ebben az igen rossz választási rendszerben, ami az „oszd meg és uralkodj” elvén működő, az egyébként faék egyszerű szabályokkal dolgozó bűnös embereknek kedvez, ahol nyíltan a szemedbe hazudnak, vagy egyszerűen elveszik, ami nekik tetszik állami segédlettel és közpénzmilliárdokkal. Elvárható még a szabad akarat? Ugye, nem!

És mégis kimondom: ez a nép bűnös!
Hagyta, hogy ez megtörténhessen!
Hagyta, hogy lepukkanjanak a vidéki kistelepülések!
Hagyta, hogy védelem nélkül maradjanak a tisztességes emberek!
Hagyta, hogy futótűzként terjedjen a kábítószer!
Hagyta, hogy minden munkahelyet felszámoljanak a közelében!
Hagyta, hogy ne legyenek a gyönyörű kistelepüléseken alapintézmények, de még egy orvosért sem tüntetett egyik sem az Ország háza előtt teljes létszámmal!
Hagyta, hogy a nagyurak vásároljanak fel mindent, 2000 zöldbáróé legyen a magyar termőföld 90%-a!
Hagyta, hogy a helyi vállalkozói egy-egy rossz ajánlat után megtörve átadják, amit a családjaik évtizedeken vagy akár évszázadokon keresztül felépítettek, mert ha nem hagyják veszni, egy forint nélkül marad mindenki; ráküldik a NAV-ot, a NÉBIH-et, mindenféle ellenőrt és végrehajtót, meg amit és akit csak akarsz, vagy egyszerűen megzsarolják őket a családjaikkal és így is, úgy is tönkreteszik őket. Igen, igen! Arról beszélek, mint ami a Spar nemzetközi üzletlánccal történt volna, ha hagyja magát. Oda is bevásárolta volna magát az Orbán-família, csak erős falnak ütköztek! Ha a Spar Magyarország megy az országból, akkor értsük majd, hogy miért! Mert veszélyes itt élni és alkotni, azért!

Ahhoz, hogy mindezek megtörténhessenek, kellettünk mi is, akik tétlenül néztük, hogy eleszi az emberi jellemből fakadó mocsok és szenny az országunkat. Se a szegény, se pedig a becsületes, de nem szegény ember sem tett semmit. Néztük, ahogy egyre jobban rátelepszik az állam a népmozgásra. Felszalámiztak, kivásároltak, egyenként tönkretettek minket a saját befizetett, az államnak más célra járó közpénzünkből ahelyett, hogy fejlesztették volna az oktatást, az egészségügyet, a közszolgáltatásokat és a közműveket! Egy maffia banda nagyrészt lenyúlta, amit befizettünk adóként, járulékként vagy illeték formájában. Ami szép és rendezett környezet, az zömében Európai Uniós pénzből van, ahol az utak túlárazott építésén túl szinte mind átkerült magánkézbe eddig! Ez lenne a helyes?

Ez nem kapitalizmus, ez meghaladja a rablóversenyt, mert éppen a megválasztott képviselőkből állók alakították úgy a dolgot, hogy zömében aljas emberekre bíztuk a magyar jogrendet is! Államkapitalizmus lenne az olasz keresztapaszemlélet? Lehet… Tehát átvitt értelemben mi magunk hagytuk, engedve az erőszaknak és az egybites propagandának, hogy ma az állampárt családtagjaiból és a barátaikból szerveződött oligarcha társulat a politikai elittel konzorciumban működtesse Magyarországot, kénye-kedve szerint.

Ennyire keresztény ország pedig nem a Szentkorona-tan miatt lettünk, hanem csak azért, mert ehhez a szörnyű és primitív politikai és vagyonközpontosításhoz kellett egy elfogadható ideológia, ami elfedi ezt a szörnyű és igazságtalan, társadalmi drámákkal teli helyzetet. A jogrend átalakítása, módosítása sok esetben nem szolgált más célt, minthogy a központosított hatalom beássa magát a magyar társadalom szinte minden percébe, és kontroll alatt tartsa azt. Ma az állampárt mondja meg, hogy melyik gyülekezet milyen státusszal bírhat. A nagyegyházak milliárdokat kapnak arra, hogy manifesztálják a kereszténységünket, miközben sokszor hívők nélkül, üresen konganak a templomaik, míg mások bármennyire is kiveszik a szerepüket akár közfeladatot is átvállalva, gerendák maradnak az állam szemében, akiket el kell taposni, mert a gerincük egyenes maradt!

Mondjuk ki: az állam és az egyház kvázi újra összemosódott, de nem az emberek védelme érdekében, csupán üzleti alapon. Ideológiát kap az elnyomó, pénzért!

Közben az államdóság az egeket veri és a magyarnak életidegen vállalkozások lepik el az országot, melynek eredményeként olyan multikultik leszünk, hogy végül talán még szolgái is más idegen nációknak! Helyes ez? Kell ez nekünk? Szegénység és szolgaság kell nekünk, magyarok?!

Senki ne szavazzon a Fideszre! Hadd húzzanak már el még az országból is, és éljenek boldogul abból a sok-sok közpénzből, amit már kimentettek külföldre! Ők is elűztek gazdagot, szegényt, reménytelent és reménykedőt, mert nem akarták szolgálni őket.

Újuljon már meg a politikai szemlélet ebben az országban 2024-ben, no meg az Európai Unióban is, most! Nincs szükségünk nekünk arra, hogy fideszbajnokok évtizedeken keresztül uralják az EU-s terepet úgy, ahogy nem nekünk, hanem nekik tetszik! Akaratlanul is sodródom a politika felé! Mert a civil soha nem ellenfele a politikusnak a politikában, hacsak nem robbant ki forradalmat! A partvonalról a nézők szoktak bekiabálni feleslegesen, nem a focisták – hogy értse a fideszpropagandán felnőtt nemzedék is!

2026-ban már nem a Fidesz-KDNP fogja uralni az országot, hacsak közben nem szállnak meg minket az ő elvtelen politikájuk miatt idegen hatalmak, és ők maguk teljesen bábbá nem válnak, mert akkor még rosszabb a helyzet, mint gondolom. Legyen már vége ennek a káosznak, a jogrendünk eróziójának, és hagyják már abba az egybites agymosó propagandát, mert a jövő nemzedékei kerülnek olyan helyzetbe, amilyent egy lélekkel rendelkező ember még az ellenségeinek sem akarna! Mondjanak le a hatalomról a hosszú évek óta bitorlók, adjanak terepet más elgondolásoknak is, ne csak a maguk feje után menjenek, mert egyelőre még nekik kéne szolgálni a magyar népet, és nem fordítva!

Higgyék el, ma még a Fideszben bízó polgártársaim, hogy nem a rosszindulat sodorja az embereket a politikai felé, hanem a kényszer! Újra ki akarjuk mondani, hogy a mi társadalmunk az „élni és élni hagyni” elvet szem előtt tartva, a szolidaritás mentén, mindenkinek a képességei és munkája alapján ad lehetőséget, nem pedig azért, mert durva, erőszakos, megtorló és bosszúálló emberek hada azt mondja, ha nem velünk vagy, akkor csak ellenünk lehetsz. Az ellenségünk vagy, akit el fogunk taposni!
Mitől lesz így társadalmi béke?

Legyen újra demokrácia! Mi nem nacionalisták akarunk lenni, hanem csak olyan közemberek, akik képesek olyanok megválasztására - a közvetett képviselet elve mentén -, akik nem urai, hanem szolgálói akarnak lenni a magyar népnek, minden, de minden tagjára tekintettel!

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800 .

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.