Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről - médiaszemle

Idegölő araszolás, választási tülekedés, női politikusok csatája, problémás útfelújítás, transzcendentális meditációs tanári képzés, uniós pénzből felújított élményfürdő és csalással vádolt polgármesterjelölt. Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Borsod24: Lemocskoscigányozta képviselőtársát a berentei polgármester

Sajóbábonyban is elkezdődött a választási kampány, ezzel együtt alaposan kiéleződtek az ellentétek a település polgármesterjelöltjei között. A jelenlegi faluvezető elég messzire elment a csatározásban: a Borsod24 szerkesztőségébe beküldött hangfelvétel szerint „lemocskoscigányozta” a helyi művelődési ház vezetőjét, aki nem mellesleg néhány hét múlva ellenfele lesz a voksoláson. Látlelet egy kis település hatalmi harcairól és technikáiról.

Debreciner: Valószínűleg női polgármestere lesz Hajdúnánásnak a város történetében először

Hajdúnánás jelenlegi fideszes polgármestere – Szólláth Tibor – bejelentette már tavaly ősszel, hogy nem indul el újra a voksokért, maga helyett alpolgármesterét – a szintén fideszes Nagyné Legény Ildikót – ajánlja a város választóinak figyelmébe.

Hajdúnánás
Polgár Tóth Tamás

A napokban pedig a város képviselő-testületének ellenzéki frakcióvezetője – az MSZP-s Bódi Judit – hozta nyilvánosságra szándékát: megméretteti magát polgármesterjelöltként. Éles kampányidőszakra lehet számítani, mert az utóbbi időben egyre több személyes és politikai feszültség terhelte a kisváros irányítóinak kapcsolatait – ezekről számol be a Debreciner.

KecsUp: Mindenki megkönnyebbülhet, ha végre befejeződik a problémás útfelújítás

A beruházótól a kivitelezőn és az önkormányzaton át a közlekedőkig minden kecskeméti megkönnyebbülhet, ha végre kitehetik a pontot az Izsáki úti, korántsem problémamentes beruházásnak a végére. Akadtak előre nem látható gondok, ugyanakkor az is igaz, hogy alaposabb tervezési munkával és körültekintőbb szervezéssel igen sok anomália elkerülhető lett volna.

KecsUp

Azt pedig egyelőre nem látni, hogy a második ütem mikor következhet, mert az is felvetődött már, hogy inkább más módon próbálják majd orvosolni a délnyugati városrész közlekedéshálózati hiányosságait – derítette ki a KecsUp.

Nyugat: 770 millió forintból újítják fel a szentgotthárdi élményfürdőt

Termálhővel is fűtik majd a szentgotthárdi élményfürdőt, ezzel jelentősen csökkenthető a földgáz – írta meg a Nyugat. A Vas megyei kisváros uniós TOP és TOP Plusz programban két pályázatot is nyert, melyek közül az egyik a városi tulajdonban lévő élményfürdő energetikai felújítását célozza közel 738 millió forint támogatással.

Nyugat

Tudni kell, hogy a fürdő még az energiaárak emelkedése által okozott energiaválság alatt sem zárt be, de már akkor felmerült a rendszer korszerűsítésének igénye.

Szabad Pécs: Nagy lesz a tülekedés az önkormányzati választáson az ellenzéki oldalon

Nemrég ezt kizárta, ám mégis elindul az önkormányzati választáson a Mellár Tamás országgyűlési képviselő által alapított Mindenki Pécsért Egyesület, habár polgármesterjelöltjük nem lesz. Ám így is vetélytársa akad a Pécset 2019 ősze óta irányító ellenzéki összefogásnak.

Szabad Pécs

Mellárék egy másik, LMP-közelinek mondható civil szervezettel karöltve vágnak bele a kampányba – miközben a zöldpártnak nem lesznek jelöltjei Pécsen. A Szabad Pécs arról is írt, mit gondol erről Péterffy Attila független polgármester.

Szegeder: Elindul Botka ellen egykori szövetségese, a csalással vádolt Joób Márton

„Elegem van a pártok közötti viszályból. Szegediként tenni akarok a városért” – mondta csütörtökön Joób Márton szegedi független képviselő és háromszoros világbajnok kenus, majd bejelentette, indul a polgármesteri székért.

Szegeder

A döntés nemcsak azért meglepő, mert ellenfele, a 22 éve regnáló Botka László frakciójának tagja volt korábban, hanem azért is, mert a képviselő ellen jelenleg eljárás folyik csalás vádjával, amelynek szerdai tárgyalásáról a Szegeder is tudósított.

Szol24: Idegölő araszolás reggel és este

Mindegy, hogy munkába tart vagy munkából jön valaki, a reggeli órákban, hét és nyolc óra között és délután is lassított belvárosi forgalomra, „beállt hídra” számíthat. Ötletek tömkelege látott már napvilágot a probléma megoldásáre.

Szol24

P+R parkolók kialakítását, a közösségi közlekedésre való ösztönzést, teljes átszervezést és speciális reggeli és délutáni szabályok bevezetését felvetették már az illetékesek, előrelépés azonban csak nem akar történni az idegölő araszolással kapcsolatban. A Szol24 utánajárt, hol akadtak el a dolgok.

Veszprém Kukac: Transzcendentális meditáció avagy gondoljunk az elménkre úgy, mint az óceánra

Minél több a békés ember, annál békésebb az egész társadalom – véli a veszprémi Kelemen Márton, aki tavaly eldöntötte el: öthónapos képzésre utazik Thaiföldre, hogy transzcendentális meditációs tanár válhasson belőle – írta meg a Veszprém Kukac. „Intenzív, bentlakásos tanfolyam volt, egy kis helyen tartózkodtunk, ahonnan nem volt kijárás. A napirend feszes, meditáció és tanulás reggel héttől este fél tízig. Minden napunk ugyanolyan, csak vasárnap volt három óra szabadidőnk és egy óra wifi-használat. Hazajöttem és igyekszem segíteni az embereknek, hogy megszabaduljanak a vállukra nehezedő terhektől” – mesélt kalandjairól a pedagógus.

Függetlennek tekintjük azt az orgánumot,
- amelynek tulajdonosa/kiadója nem politikai párt vagy annak alapítványa, bármely pártalapítású szervezete/szerveződése;
- aminek tulajdonosa/kiadója nem a kormány, nem települési vagy megyei önkormányzat, vagy ezek alapítványa, intézménye vagy bármely általuk létrehozott szervezet/szerveződés;
- ahol egyedül a szerkesztőség dönt önállóan az orgánum szerkesztési elveiről, gyakorlatáról és az orgánum tartalmáról.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.