Ismét tűz van a debreceni szeméttelepen

Ég a szemét, a tüzet több vízsugárral oltják. Cikkünket frissítjük!
Olvasónk küldte

Debrecen belvárosához közel lakó olvasónk hívta fel a figyelmünket arra április 27-én este, hogy nagy füstöt lát a Tócóskert irányában. Ahogy arról a közösségi médiában már többen posztoltak, a város határában található szeméttelepen alakult ki tűz.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy körülbelül ezer négyzetméteren ég a szemét a Vértesi úti szeméttelepen. Mint mondta, három gépjárműfecskendő van kint a helyszínen, a tüzet több vízsugárral oltják. Azt is közölte, az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Arra a kérdésünkre, hogy terjedőben van-e a tűz, a katasztrófavédelmi szóvivő egyelőre nem tudott válaszolni. Megjegyezte, jelenleg nincs szél, ami a terjedést segítené.

Amint újabb fejleményekről szerzünk tudomást, cikkünket frissítjük!

FRISSÍTÉS

A katasztrófavédelem szóvivője 20 óra 23 perckor arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy a tűzoltók a tüzet körülhatárolták, várhatóan hamarosan végeznek az oltással. Azt is megtudtuk, hogy a katasztrófavédelem mobil laborja még ezt követően fog méréseket folytatni a helyszínen.

Már volt egy tűz ott pár hete

Idén áprilisban már volt tűz ezen a szeméttelepen. Az önkormányzati média beszámolója alapján április 15-én a tíz méter magasan összehordott fa- és növényi hulladék gyulladt ki.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.