CSÜTÖRTÖK

Magyar Péter debreceni szereplését akarhatja provokálni a helyi kormánypárti igyekezet?

Május ötödikére időzítette, ráadásul a Fidesz vidéki fellegvárának tekintett városba célozta legújabb nagy, a terveik szerint tömegeket megmozgató és országos figyelemre érdemben számító nyilvános megszólalását Magyar Péter. A debreceni Fidesz vértezi magát ellene, a DK is be-beszólogat.
Debrecen
NN
.

A magyar belpolitikát az utóbbi hetekben alaposan áthangoló Magyar Péter intenzív országjárásának egyik legfőbb célpontjaként Debrecent nevezte meg, s ez hatalmas indulatokat váltott ki a Fideszből, illetve a helyi aktoraiból, s megbántva érzi magát a sértetten durcáskodó Demokratikus Koalíció is.

A Debreciner szerkesztőségét egy – magát azonosíthattalanná tevő – személy megkereste azzal, hogy őt megszólította a helyi Fidesz/Fidelitas, hogy fütyüléssel, beletapsolással, bekiabálással hajlandó lenne-e megzavarni Magyar Péter debreceni rendezvényét. Mivel – az informátor elzárkózása okán – nem tudtunk meg többet erről a felkérésről, ennek valós tartalmáról, ezért ezt nem hoztuk eddig nyilvánosságra.

Azt figyeltük,a helyi hatalom miként reagál arra, hogy Magyar Péter Debrecenbe jön. Az a Magyar Péter, aki az utóbbi hetekben számos helyen megjelent már az országban nyilvános rendezvényeivel, de egyetlen vidéki szerepléséhez sem kötődött semmiféle attrocitás – így tudjuk.

Debrecen népét már egy ideje arra készíti fel a Fidesz, hogy itt Magyar Péter megjelenésének eredményeként durva történések, atrocitások következnek be az amúgy szerintük békés – az akkugyárak ügyében már több mint egy éve felzaklatott – városban.

Debrecen
NN

A legföbb rémisztgető szerepét az egykori polgármester, a jelenleg is országgyűlési képviselő Kósa Lajos produkálja, akitől azt várja az általa anyáknapi ügyekben is megszólított nagy magyar nyilvánosság, hogy anyák napján nem pusztán a sertéstenyésztésben érdemeket szerzett idős óvónő édesanyját tiszteli meg, hanem fotókkal demonstrálja, hogyan ereszkedik le számos virággal négy gyermekének édesanyja előtt. Lássuk a műsort!

Kósa ebben a témában alkotott többedik posztja így szól: „Magyar Péter az anyák napi debreceni hergelés helyett inkább vehetne egy csokor virágot a három gyermeke édesanyjának...” Amire Pósán László szintén fideszes debreceni képviselő ekként reagált: „Magyar Péter anyák napján nem az édesanyját vagy gyermekei anyját megy felköszönteni, hanem inkább idegen pénzen Debrecenbe szervezi az ország összes baloldali tüntetőjét. Magyar Pétert a gyűlölet vezérli, ő nem Debrecenért dolgozik, csak a hatalom megszerzése a célja. Debrecen őrzi régi értékeit, itt az édesanyákat a nagymamákat megilleti a tisztelet, a szeretet és ilyenkor minden mást illik félretenni. Lehet, hogy a belpesti világban ez már semmit nem jelent, de nekünk sokat jelent.”

A tudomásunk szerint Kósa Lajos fideszes képviselő által is támogatott és Papp László fideszes polgármester jóváhagyó rábólintásával működő, az országos médiahatóságuk által be nem jegyzett, impresszummal nem rendelkező, a cikkeit névvel nem jegyző, totálisan fakenews üzemmódban működő, újság látszatát keltő, ezzel is a rátekintőket átverő internetes cuccuk ismételgeti folyamatosan, hogy dühödt erők fogják Debrecen békéjét szétverni Magyar Péter jelenlétekor. Ők már csak tudják, ugye…

A debreceniek indulatainak elszabadításában szerepet vállal a közpénzből működő, önkormányzati tulajdonú városi média is, a KESMA kötelékébe tartozó megyei napilap és hírportálja is.

Bár a Debrecenben hatalmon lévők és kisebb-nagyobb szócsöveik azzal riogatnak, hogy Magyar Péter fogja a békétlenséget és a gyűlöletet Debrecenben hozni, leginkább az tapasztalható, hogy mindezt maga a városvezetés és pártja teszi. Mára virradó éjjel nem működött a Kossuth teret, Magyar Péter eseményének helyszínét mutató – önkormányzati tulajdonú – webkamera, épp akkor, amikor körbeplakátolták az egész főteret és a Piac utca jelentős részét is az indulatok keltésére szolgáló plakátokkal a Fidesz megrendelésére. Erre Magyar Péter is felhívta a figyelmet egy ma reggeli posztjában.
Debrecen éjjel
NN

Nem tudjuk, hogy hányan nyitottak arra a felkérésre, hogy fütyüljenek. Azt sem tudjuk, hányan lesznek, akik a fütyülőknek lekevernek azonnal helyben egy nagy pofont. Egyelőre annyi látszik, hogy a helyi hatalom éppen gyengélkedik és erősen fél. Már most elkezdett magyarázkodni, már most hárítja a felelősséget, már most megnevezte a rendbontókat, amikor még nem is történt rendbontás. Egyáltalán honnan tudják, hogy Debrecenben bármi balhé lesz, ha az országban eddig sehol nem volt? Persze, ha tényleg ők szervezik….

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.