A SZEMEDNEK HIGGY!

„Vármegyébenhar Vá” – üzeni a nagyvilágnak már hetek óta a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat

Rejtély, hogy nem vették még észre a Facebook-oldal címében lévő elírást, miközben naponta több bejegyzést is közzétesznek.
Facebook

Az elmúlt években több alkalommal is írtunk a Hajdú-Bihar Megyei (ma már Vármegyei) Önkormányzat A hajdú hagyományok nyomában című programsorozatáról. A projekt 2018-ban kapott 1,23 milliárd forint európai uniós támogatást, amelyekből többek között olyan programokat rendeztek meg, mint a Meseautó című zenés vígjáték Hajdúbagoson a Körúti Színház előadásában, számos St. Martin-koncert, de tavaly májusban az Edda berettyóújfalui fellépését is ennek keretében tartották.

A programsorozat 2023 végén hivatalosan befejeződött, de az események promotálására létrehozott Facebook-oldalt továbbra is használja a megyei önkormányzat. A projekt lezárása miatt idén május 7-én megváltoztatták a felület címét a következőre: „Humán fejlesztések Hajdú-Bihar Vármegyébenhar Vá”.

Rejtély, hogy a „har Vá”-végződés hogyan kerülhetett bele a Facebook-oldal címébe, de talán még nagyobb rejtély, hogy az azóta eltelt több mint két hétben hogy nem vette észre egyetlen kezelője sem a hibát, hiszen naponta többször is töltenek fel rá bejegyzéseket.

Facebook

Amerikai elnök is alkotott már hasonlót

Elírások persze időről időre előfordulnak a politikában. A legismertebb talán Donald Trump korábbi amerikai elnök 2017-es Twitter-üzenete, amelyben az angolul is értelmetlen „covfefe” kifejezést használta. Ezt hat órával később törölte, de sosem ismerte el, hogy elgépelte a szöveget. Kérdés, hogy a „har Vá”-ra is hasonló sors vár-e.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.