„Bármiben megtaláljuk azt a pontot, amit össze lehet kötni egy másik dallal”

Lehet-e punkot játszani citerán? Hogyan áll össze egy dalcsokor? Hányszor lehet tizedik évfordulót ünnepelni?

A Debreciner Podcast harmadik évadának 7. adásában a Debreceni Citerazenekar tagjaival, Bögös Gáborral, Homonnai Zsolttal, Kis Gáborral és Kurucz Győzővel beszélgetett Kántor-Újvári Gerda, a Debreciner újságírója.

A zenekar 18 éves fennállása óta rengeteg számos „dalcsokrot” készített, gyakran koncert közben is változtatnak a terveken. A tagok megannyi műfajból építkeznek, és folyamatosan próbálják megváltoztatni azt a tévképzetet, amit a népi hangszerek használata miatt gondolnak róluk egyesek.

A zenekar életén kívül beszélgettünk a tagok saját zenei élményeiről, a szokatlan marketingstratégiájukról, a debreceni befogadó terekről és a különös fellépésekről, a Made in Debrecen és a Campus Fesztivál tapasztalatairól.

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorai itt találhatók.
Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.